Wednesday, October 30, 2013

Wednesday, October 23, 2013

Giveaway Nando’s by Airis Arissa


Syarat-syaratnya :
1. Follow blog AIRIS dan ARISSA 
2. Tekan link SATU, DUA dan TIGA hingga habis
2. Buat entri bertajuk Giveaway Nando’s by Airis Arissa
3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI SAHAJA
5. Pemenang adalah berdasarkan Mr. Random

Hadiah: Voucher Nando's untuk x 4 pemenang

G.A DARI 23 OKTOBER 2013 HINGGA 31 OKTOBER 2013

GUDLUCK!!!



Giveaway Jom Menang


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
i) 1 set perfume bernilai RM120.00
ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida


TAMAT: 9 NOVEMBER 2013

Thursday, October 17, 2013

Nasi Goreng Bujang

Assalamualaikum
Hai korang..
saja nak kongsi ape Yang Ayesha sarapan pagi ni..
Bukan setakat sarapan je..boleh bawak ke tengah hari makannya..haha
Yang Ayesha bawak bekal sarapan pergi kerja hari ni

Tarrraaaaa...!!!!

Alkisahnye, semalam pergi pasar masa balik kerja
Beli Yong Tau Fu dengan Ayam Percik
Sampai rumah, cuma makan Yong Tau Fu saja..
Ayam Percik dah tak larat nak makan dah..
Jadinya, Yang Ayesha masak nasik..
Pagi tadi, buat nasik goreng..campurkan sekali Ayam Percik tu dalam nasik goreng..
Senang dan mudah..hehehe..
Sedap je rasa..janji cukup garam nya..cukup rasanya..

CONTEST LALELEI WORDROBE

Assalamualaikum

Kali ni, Yang Ayesha join contest yang dianjurkan oleh LALELEI WORDROBE

Yang nak join, boleh klik -> SINI

Tamat pada 21 Oktober 2013 dan pemenang akan diumumkan pada 22 Oktober 2013

Hadiah :

1st Prize : Gelang Tangan Mutiara Sabah Original



2nd Prize : Gelang Tangan Mutiara Sabah Blink Blink Original



3rd Prize : Brooch (Design Terkini) Mutiara Sabah Original


Wednesday, October 16, 2013

Tuesday, October 15, 2013

Gempak Giveaway Red Delima Di Nabilabiela.com



SENARAI HADIAH

Telekung solat x 3 
Beg x 3 
Selendang/Pashmina x 5 
T-Shirt x 10

Pemenang boleh pilih sendiri hadiah di  laman  www.reddelima.com  setiap satu di

Kategori 'Sleepwear.' 
Kategori 'Officewear'. 
 Kategori beg. 
 Kategori 'Accessories'. 
 Kategori 'Scarf."


Wednesday, October 9, 2013

1st Giveaway by Miss Fluffy


Assalamualaikum

Klik banner untuk join

Senarai hadiah :

1 x Set Wangian Mini Pack Scarf Perfume bernilai RM37
1 x Pallazo Pant
2 x Pashmina
1 x Set Pencuci Muka & Mask Daiso Japan
3 x 5 keping Shiseido Mask setiap seorang
2 x Topup RM5 setiap seorang

Tarikh tamat : 27 Oktober 2013

Ramlah Ram ft. Ana Syuhada - Takdir Cinta



Bukankah kau yang telah memilihku
Mengapa kau juga yang menyakiti aku
Dihati kaulah satu-satunya
Yang kucinta

Menanti diriku disini menanti
Dan kau hancurkan semua harapanku
Kau bersamanya dan aku korbannya
Tinggallah aku sendiri

Kau cipta kenangan indah
Kau berikan aku cinta
Kini kau hancurkan dengan tingkahmu

Mungkin ini memang takdirku
Kerna mencintai dirimu
Biarlah ku simpan rasa ini
Di dalam lara

Walau susah untukku melupakan
Detik-detik gelisah perpisahan
Kerna itulah akhir cerita cinta
Kau dan aku

Tidak sesekali kuingin memilikki
Cinta Dusta yang telah kau berikan
Jika aku tahu tak mungkin ku mahu
Kau bersamaku oh oh oh

Walau susah untukku melupakan
Detik-detik gelisah perpisahan
Kerna itulah akhir cerita cinta
Kau dan aku

Kini ku biarkan berlalu pergi

Sunday, October 6, 2013

GIVEAWAY ULANG TAHUN PERTAMA GREENAPRICOT

Assalamualaikum..

Klik banner untuk join

Tarikh tutup : 17 Oktober 2013

Hadiah : 

Tempat pertama : Sepasang Baju Kurung Pahang Cotton (Pemenang akan memilih sendiri corak kain(akan di beri beberapa pilihan kain ela) dan dijahit mengikut ukuran yang diberikan oleh pemenang) 

Tempat kedua : Sehelai gaun kanak-kanak. (English Cotton) (Pemenang akan diberi beberapa pilihan corak kain english cotton, dan dijahit mengikut saiz kanak-kanak yang diberi oleh pemenang.Umur dari 2-4 tahun)

Hadiah misteri : Top referral

Friday, October 4, 2013

Bikin Malu Campur Stress

Assalamualaikum..
Rasa-rasa harini lah hari paling kacau dalam hidup Yang Ayesha..
Huuwwwaaaaa...malunya...
Harini saya buat jalan sesak..
Saya buat orang lain bengang dengan saya dan kereta saya...
Ggggrrrrr....

Alkisah, nak dijadikan cerita..
Tengah hari tadi teruja nak keluar makan dengan sahabat baik..
Bukan selalu jumpa kan..malam ni dia sudah mahu pulang ke Pahang Darul Makmur, negeri tercintanya..
Temankan dia beli tiket bola kejap, malam ni perlawanan antara Pahang dan Selangor PKNS FC
Semangat berkobar-kobar minah ni..haha
Dah siap beli tiket, nak pergi makan ayam penyet kononnya..

Yang paling dekat dengan ofis saya, tentulah dekat seksyen 9 tuh..berdekatan Plaza Masalam
Seperti biasa, hari2 kawasan situ sentiasa penuh..
Berpusinglah saya mencari parking sampai depan Restoran Zam-Zam
Kawasan situ macam berbukit sikit..baru nak tekan minyak..
Tiba-tiba enjin kereta mati..oh no...
Kereta buat hal..apa dah jadi ni..panik3..
Nasib baik ada kawan kat sebelah..
Sumpah kalau tak de teman, benda pertama saya buat adalah menangis dulu..
Sebab saya dah biasa dimanjakan..semua benda ada orang tolong buat..ggrrrr

Disebabkan kawasan berbukit dan enjin dah mati, lupa nak free kan gear..
Terus tarik handbrake..takut kereta meluncur ke belakang..
Selama hampir sejam menunggu bantuan tiba..
Dan selama itu, saya buat jalan sesak dekat situ..
Dah lah panas..malu lagi..
Orang marah lagi..stressnya..

Masa enjin mati, 'dia' orang pertama saya carik..
Walaupun tau dia jauh, lambat nak sampai..
Call jugak..
Then katanya, sepupu dia yang akan datang..
Lepas tu baru ingat nak telefon member ofis..
Member pun dalam perjalanan ke ofis..
So, mintak tolong member datang jugak..
Member sampai dulu..
Dia masuk kereta, start enjin then kereta hidup..gggrrrr...
Masa tu lah saya menyumpah seranah kereta saya..
!@#$$#%^^&%#@
Hahhhh...
Rupanya, salah Yang Ayesha..
PERINGATAN
KERETA AUTO, BILA ENJIN MATI..SILA LETAK GEAR DALAM MODE 'P'
KEMUDIAN BARU START SEMULA ENJIN KERETA
ada paham???
Warrggghhhh...sungguh stress saya hari ini..

P/s : Rasa macam 'stupid' nya...tapi sahabat baik saya kata..'x pelah wei, aku pun tak tau jugak sebenarnya..'
Tapi masih teringat-ingat sampai sekarang..silap2 sampai bila-bila..errrggghhh
*Sumpah saya blank hari ni..

Duo Giveaway by Aliya & FD

Klik banner untuk join


Senarai Hadiah :
- Tudung Bawal Alisya & Shawl Alisya (top refferal blog aliya & FD )
- 1x Magic Inner Neck
- 5x Brooch & 5x Casing (2 hadiah untuk seorang pemenang )
- 3x Set Brooch Felt
- 5x Button Badge
- 1x Hadiah Misteri


TAMAT : 16 / 10 /2013

Thursday, October 3, 2013

MINI GIVEAWAY by T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 2

Assalamualaikum

Klik banner untuk join

Jom korang join GA ni..
Syarat dia mudah saja..

  • Yang beralamat di Malaysia Sahaja
  • Follow Blog T-shirt Mudah Terengganu
  • Like page T-shirt Mudah Terengganu 
  • Buat entry bertajuk " MINI GIVEAWAY by T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 2"

Tempoh GA :
29 - 03 OKTOBER 2013

Wednesday, October 2, 2013

Entah Yang Ke Berapa Kali Dah Ni

Assalamualaikum
Hari ni mungkin tak buat WW@Wordless Wednesday
Kalau ada cita-cita nak buat nanti baru saya buat..hehe
Jawapannya, memang tak buat WW arini..

Rasa-rasanya, kalau Yang Ayesha jadi duta kedai sate minang ni, mesti dah kaya..
Acah-acah mak enon je dah kaya..
Sebut nama mak enon, enon tu mak saya lah..
Tersedak-sedak nanti mak enon kat rumah..kehkehkeh..

Alkisahnya malam tadi den memecut kereta menuju ke Paya Jaras..
Tapi kali ni bukan 1 kereta..
Ada 2 buah kereta lagi ikut belakang..
Semuanya nak merasa keenakan sate minang yang selalu Yang Ayesha makan tu lah..

Sejak kenal sate minang ni..
Rasa2 nya dah ramai kawan-kawan yang saya bawak makan dekat sini..
Kawasan kampung je..murah dan sedap..
Sampai malam tadi pun dah pukul 9
Nasib baik bihun sup ada lagi..
Selalunya kalau sampai, mesti dah habis..
Rezeki mereka lah semalam dapat jugak merasa..


Selalunya mesti tak sempat snap pic, mesti dah abes baru perasan lupa ambik gambar sebelum sempat dimakan..hehe


Geng makan sate katanya..




 Bihun sup nak, sate pun tak tinggal..ada orang geleng kepala je tengok saya makan..
Haha, baru tau..







Pegi lapan orang semuanya, tapi lagi sorang tiada dalam ini gambar sebab dia jadi photographer..
TQ ashem saya..:-P