Tuesday, November 26, 2013

Hadiah Giveaway dari Red Delima

Assalamualaikum..
Super teruja harini..lepas lunch hour tadi, adik manis receptionist kat ofis saya hulurkan parcel..
Dah tau dah isi kandungannya sebab sejak dapat tau menang hadiah dari Red Delima aritu memang pesan kat dia, kalau ada parcel untuk saya tolong simpankan..
Akhirnya yang ditunggu2 sampai juga..hehe..
Memang teruja habis uols, sebab kita tak selalu bertuah macam orang lain..
Sekali sekala aje menang hadiah dari blog..
Jom kita tengok apa yang saya dapat hari ni k...:-)







Cantik sangat beg ni dan saiz dia pun comel..hehe..boleh lah bawak macam2 dalam ni kalau nak jalan2 macam naik Broga Hills lagi atau naik gunung..yea2 je kite ni kan..hoho


P/s : tak sabar nak rasmikan beg ni hari Sabtu ni..ada tournament bowling...~_^

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah

Assalamualaikum..


Klik banner untuk join..~_^


Segmen ni tamat pada 30 November 2013

First Giveaway by Eyda

Assalamualaikum..


Klik banner untuk join

Tamat pada 21/12/2013

Hadiah-hadiah untuk pemenang bertuah :

Satu bedak tanaka (saiz besar ) x 2 orang pemenang
Satu set (1 bedak tanaka (saiz kecil) + lips n eyes collagen + sheiheido mask ) x 3 orang pemenang
Topup rm 5 x 2 orang pemenang
Sehelai pashmina x 1 orang pemenang
Keronsang ekslusif x 1 orang pemenang

Monday, November 25, 2013

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Monday, November 18, 2013

Villa Nabila Trending di Twitter

Assalamualaikum..

Mesti korang dah baca macam-macam kisah pasal Villa Nabila ni dari bermacam-macam sumber kan hari ni?
Ianya rentetan daripada khabar angin yang mengatakan ada sekumpulan remaja seramai 23 orang yang hilang selepas mereka masuk ke vila tersebut..
Hari ni #VillaNabila menjadi perbualan hangat dan trending di Twitter terlalu banyak..
Pada mulanya Yang Ayesha nampak Abang Ben Ashaari  muatnaik gambar tentang kisah sekumpulan remaja terbabit di Facebook..tak sangka berita ni menjadi trends di Twitter..

Dari FB Santai Ben Ashaari


Dari carian trends saya di Twitter pagi tadi..

Terlalu banyak cerita mengenai kehilangan sekumpulan remaja tersebut..
Tapi yang pasti, PDRM telah mengesahkan hanya seorang sahaja remaja yang hilang..
Korang nak tahu cerita tentang remaja yang hilang di Villa Nabila ni?korang boleh ke link di bawah :





P/s : sorry lah korang, Yang Ayesha memang x kan copy apa2 gambar tentang Villa tersebut dari mana2 website sebab saya seriau dengan benda2 misteri ni..kalau korang nak tengok, korang klik lah link kat atas tu eh.. ^_^

PEMENANG GEMPAK GIVEAWAY RED DELIMA PART 2

Assalamualaikum..


Alhamdulillah, akhirnya ada rezeki untuk saya..
Terima kasih kepada penganjur dan tahniah kepada peserta lain yang juga telah berjaya dipilih..

Yang join contest tu, korang boleh semak nama pemenang dekat link bawah ni :


Friday, November 15, 2013

Scammers!!!!

Assalamualaikum..


Cuba korang baca..nampak tak?




Yang Ayesha dapat email ni dalam folder spam email google..
*Saya memang suka cek folder spam saya untuk padam semua email yang tak berkenaan..
Pada yang biasa menggunakan internet mungkin akan berhati-hati dan selidik dulu perkara ni..
Tapi agak-agak, macam mana dengan yang tak mahir dalam bab IT ni?
Huhu..
Tak dinafikan, saya selalu dapat email-email yang macam ni..
Tapi rasanya ni email paling tak boleh diterima oleh akal..









Inteam ft Nazrey Raihan - Kehidupan


Kesenangan yang datang
Tak akan selamanya
Begitulah selepas susah ada kesenangan
Seperti selepas malam datangnya siang
Oleh itu waktu senang jangan lupa daratan

Gunakan kesempatan untuk kebaikan
Sebelum segalanya terlepas dari genggaman
Kelak menyesal nanti tak berkesudahan
Apa guna sesalan hanya menekan jiwa

Jangan difikir derita akan berpanjangan
Kelak akan membawa putus asa pada tuhan
Ingatlah biasanya kabus tak berpanjangan
Setelah kabus berlalu pasti cerah kembali

Ujian adalah tarbiyah dari Allah
Apakah kita kan sabar ataupun sebaliknya
Kesenangan yang datang selepas kesusahan
Semuanya adalah nikmat dari tuhan

Tuesday, November 12, 2013

Simple Holiday Giveaway by SN

SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN
11 NOV - 6 DEC

 [  CLICK  BANNER TO JOIN  ]
_________________________________________________________________________________

SENARAI HADIAH 
SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN

     1.   Abaya Dubai material nida by Hasnur Haniim Collection's  x1

     2.   Dress Damia material chiffon ( full lining ) by Hasnur Haniim Collection's  x1
     3.   Sepasang Handsock by Hasnur Haniim Collection's  x1
     4.   Felt Craft by Jaja  x3
     5.   Tasbih Digital + Kompas by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop x5
     6.   Pensel box (lengkap alat tulis + pensel warna) by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop  x1
     7.   Pasmina turki saiz besar by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop  x1
     8.   Tudung turki bidang 50 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalaim SemuaShop  x1
     9.   Tudung turki bidang 60 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop  x1
   10.   Shawl by SoldOutScarves  x2
   11.   Lotion by Eymasu  x2
   12.   Layered Cardigan warna royal blue by NisAza Hijab  x1 *postage ditanggung pemenang*
   13.   Pashmina by Nur Illa  x3
   14.   2 Keychain by Saljiah Zafirah  x1
   15.   Button badge by Ain Rahman  x2
   16.   Cute notebook by Ain Rahman  x1
   17.   2 Unit Fridge Magnet by Nur Farahain  x2
   18.   Top Up RM 5 by Khalid Kyle  x2
   19.   Top Up RM 5 by Nor Nadia Syakila  x3
   20.   Top Up RM 5 by Siti Norhaziqah  x2
   21.   Top Up RM 5 by Nadia NK  x2







Friday, November 8, 2013

Tak Masuk Akal dan Tak Logik

Assalamualaikum

Ceritanya, semalam Yang Ayesha dapat call dari TM @ Telekom yang mengatakan ada buat permohonan transfer line atas nama seorang lelaki..
Sebenarnya, Yang Ayesha pernah dapat call dari TM ni beberapa bulan lepas..dalam pertengahan tahun..
Masa tu person incharge yang call tu kata pasal Streamyx juga atas nama yang sama..
Adalah jugak dalam 2-3 kali TM call masa tu..
Tapi Yang Ayesha cakap kat diorang mungkin insan berkenaan dah tak guna lagi nombor tu sebab Yang Ayesha baru saja beli nombor tu dalam bulan 7 tahun lepas..
Habis setakat itu..

Yang Ayesha ingat dah selesai perkara tu..
Tapi rupanya masih tak selesai lagi bila masih dapat call daripada TM petang semalam..
Nasib baik masih boleh kawal lagi rasa amarah tu, cuba bercakap sebaik mungkin..
Tak tahu lah lepas ni macam mana..

Persoalannya disini :
1. Saya guna nombor ni dah hampir setahun, tak kan lah begitu lama baru orang TM ambil tindakan?
*Ada orang kata, mungkin nombor orang tu hampir sama dengan saya..ya, mungkin..terlupa saya nak bertanya tentang nombor telefon orang tersebut
2. Setelah hampir beberapa bulan, masalah tersebut rupanya masih belum selesai.  Apakah orang TM terlalu lambat ambil tindakan?
3. Adakah pihak cawangan dan HQ tidak berkomunikasi antara satu sama lain?  Persoalan saya disini masih tentang kelewatan mereka mengambil tindakan setelah berbulan2.


Pendapat anda????

Monday, November 4, 2013

Tahniah PAHANG!!

Assalamualaikum..
Tahniah Pahang!!!!
Berjaya merangkul Juara Piala Malaysia 2013!
Akhirnya Misi 1992 berjaya dicapai..
Terngiang2 lagi suara sorakan penyokong Pahang bila bola akhirnya berjaya bolos gawang gol pihak lawan.









Walaupun baju salah tema, tapi layan tetap layan..huhu


Untuk penyokong Pahang, lagu ni untuk korang..sampai sekarang terngiang2 lagu ni kat telinga..



Akhir kata sebelum cuti ni

SALAM MA'AL HIJRAH DARI YANG AYESHA BUAT SEMUA UMMAT ISLAM SELURUH DUNIA..


Friday, November 1, 2013

Gempak Giveaway Red Delima Part 2





SENARAI HADIAH

1) Pakej percutian 3 hari dua malam ke Pulau Satang, Kuching Sarawak untuk 6 paks Sila rujuk https://www.facebook.com/pages/Satang-Island/148250631916611 untuk keterangan lanjut mengenai Pulau Satang..April hingga September sahaja ( HADIAH UTAMA)
2) Telekung x 5
3) Beg x 5
4) Selendang x 5
5) T-Shirt x 5