Wednesday, April 30, 2014

Grainola Bar Produk Baru Dari Syarikat Twinfish

Assalamualaikum..




Produk baru dari Twinfish..
Grainola Bar, dijangka akan setanding Oat Chocolate Bar..
Rasa yang sedap dan tidak terlalu manis..
Gabungan cornflakes,bijan hitam,oat dan beberapa bahan lain pasti memikat selera anda..
Sesuai dijadikan snek bagi yang berdiet..
Juga sesuai utk vegetarian.. 
Berat 400gm/45paket kecil 
Hanya RM15/pek tidak termasuk pos
Boleh COD sekitar Shah Alam/Klang 
Berminat boleh PM saya atau whatsapp 0172150950 
#ayeshastore #sayajualmurah #grainolabar #oatchocolatechoco #oatandwheat

Tuesday, April 29, 2014

CPUV : Pertama Kali

Assalamualaikum..


Tadi Ayesha log masuk akaun Nuffnang..
Terus terang cakap, blog Ayesha tak macam orang lain..
Earning tak banyak..
Sebab blog Ayesha tak ramai pengunjung dan jarang update..
Bila bukak, tengok-tengok ada RM1.26 *terus terang itu lah earning terkini..huhu
Rasa macam pelik, setahu Ayesha dapat earning dari CPC Campaigns (Cost-per-click) cuma ada RM1.25 saja..jadi mana datangnya RM0.01 tu yea?

Rupa-rupanya ada CPUV Campaigns (Cost-per-unique-visit) dalam blog Ayesha..
Sungguh, ini pertama kali ia menyinggah dalam blog Ayesha..
Rupanya daripada 17hb April 2014..
Tapi macam mana nak tau iklan tu masih ada dalam blog kita lagi atau tak yea??

Nota kaki : Walaupun sikit, tetap terasa teruja..moga ada lagi rezeki yang singgah lepas ni

Mari bermonopod

Assalamualaikum..

Mari bermonopod..
Eh, salah..mari berselfie
Percubaan 1,2,3..
Wah, sampai sudah monopod..

Tapi ni bukan Ayesha punya k..
Ni kakak di ofis saya yang order dengan saya..
Saya tak suka selfie..
Ops, bukan tak suka..
Tapi jarang berselfie..hehe

Sesiapa yang berminat nak order dengan Ayesha boleh PM di Ayesha Store atau whatsapp saya di 0172150950

Nota kaki : Pre-order masih belum dibuka..kena tunggu pre-order..huhu..cube wardrobe pun ada..murah2 je..nanti Ayesha update yea..dijamin termurah

Wednesday, April 23, 2014

Wordless Wednesday@WW#23

Assalamualaikum..


“Why compare yourself with others? No one in the entire world can do a better job of being you than you.”

- Anon -

Tuesday, April 22, 2014

Bicara Manis Menghiris Kalbu


Assalamualaikum..

Puas cari tajuk untuk entri ni..
Haha..
Sampai nak tido je rasanya..
Betul kata gambar kat atas..
Bila kita suka dekat orang, mesti otak kita macam tak berguna..
Kenapa?
Sebab selalunya mesti kita akan buat apa yang kita rasa betul dengan kata hati..
Tanpa menggunakan akal lagi..
Kalau sikit-sikit saja ok lagi..
Tapi jika sampai memudaratkan diri sendiri, itu yang bahaya..kan3?

Gadis selalunya, macam saya yang masih dalam kategori muda..
Mudah termakan kata-kata manis sang lelaki..
Sebab tu saya kata 'Bicara manis menghiris kalbu..'
Kenapa?
Gadis selalunya, jika sang lelaki berjanji..
Mereka akan ingat sampai bila-bila..
Terutama jika yang berjanji adalah lelaki yang mereka sayang..
Gadis akan simpan dalam hati..
Sebab tu selalunya gadis akan terluka jika lelaki mempermainkan mereka..
Tetapi lelaki selalu lupa..
Mereka mudah mempermainkan wanita atau gadis sesuka hati mereka..
Kononnya untuk berseronok..
Mereka lupa betapa kuatnya tamparan wanita..
'Aku bukannya selemah yang kau sangka
Aku tak rela disiksa
Beranikah lagi bersemuka
Rasakan kuasa tamparan wanita..'

Kau rasa?
Apa yang aku rasa?


Kalau dah berani mempermainkan perasaan wanita
Tunggu saja lah masanya..
Selalunya wanita akan berharap, lelaki terima pembalasan sewajarnya
Sebelum mereka sendiri yang ambil tindakan..
Tak percaya???
Cuba lah buat, baru terasa kesedapan tamparan wanita..

Nota kaki : Sebenarnya dah tercrush dengan seseorang, tapi nasib baik masih boleh diselamatkan..haih, selagi tak kahwin..memang lah..banyak betul dugaannya..ni akibat terpengaruh bicara manis yang menghiris kalbu lah ni..hati-hati bila berkawan, jangan termakan janji manis lelaki..

Monday, April 21, 2014

1st Giveaway Sulaman Lace Heaven

Assalamualaikum..

http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/sulamanlaceheaven-1stga.html

Semua dijemput untuk sertai GIVEAWAY ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:
  1. Follow blog Fuza, Follow Instagram Sulaman Lace Heaven, dan Follow blog Mia Liana
  2. Buat satu entri bertajuk 1st Giveaway Sulaman Lace Heaven
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen INI.
  5. Pemilihan pemenang adalah melalui random.org
  6. Giveaway ini akan TAMAT pada jam 11.30 malam 12 Mei 2014
Sila klik pada banner untuk join. Jom....


Sakura Band Ft. Adi 6ixthsense - Pelarian

Assalamualaikum..



Engkau datang kepadaku
Dengan sejuta harapan
Kau janjikan cinta itu

Ternyataku hanya persinggahan
Hatimu yang luka
Sungguh ku tak sangka

Dan saat kekasihmu
Inginkan kau kembali

Tinggalkan aku
Lupakan ku
Kembalilah kau kepada dirinya
Kerna kutahu
Cinta ini
Hanya pelarian bagimu

(ulang dari permulaan)

Tinggalkan aku
Lupakan ku
Kembalilah kau kepada dirinya
Kerna kutahu
Cinta ini
Hanya pelarian bagimu (2x)


Nota kaki : Monday morning blues atau this week blues??haha..rasa kelakar pulak cerita ni..tersentap sekejap hati..moga pulih macam biasa..

Monday, April 14, 2014

Papinka - Dimana Hatimu

Assalamualaikum..


Papinka - Dimana Hatimu (Lirik)

Inilah akhir cintaku, inilah akhir kisahku
Setelah kau jauh tinggalkan aku
Tak bisa ku melupakanmu, tak bisa aku tanpamu
Tak pernah aku rela kau tinggalkan aku

*Tiada ku sangka engkau berubah
Ku tak percaya kau membagi cinta
Tahukah engkau betapa sakitnya
Kau membagi cinta karna dia

[korus]
Tak pernah ku coba melupakanmu
Mengapa kau buat luka hatiku
Sekian lama aku menunggu
Kasih di mana hatimu

Tak bisa ku coba melupakanmu
Mengapa kau buat luka hatiku
Sekian lama aku menunggu
Kasih dimana hatimu

Tak bisa ku melupakanmu, tak bisa aku tanpamu
Tak pernah aku rela kau tinggalkan aku


Nyahaktif Seketika

Assalamualaikum..


Atas sebab-sebab tertentu, Ayesha kini telah off Facebook..
Mungkin buat beberapa ketika..
Semoga semuanya kembali seperti sediakala..


Nota kaki : Jauh disudut hati, aku sangat terluka dengan kata-kata kamu..maaf jika kau rasa aku punca segala-galanya..

Wednesday, April 9, 2014

Diakah orangnya???

Assalamualaikum..

Ayesha kan, dah lama dengar lagu ni tau..
Selalu dengar dekat radio..
Lagu dia memang layan bila dengar..


Suara dia sedap..
Ada iras2 suara Amy Mastura sesekali dengar..
Kalau tak silap Ayesha lah..
Tak tahu lah pulak pendengaran orang lain..

Tak sangka rupanya inilah pemilik suara yang menyanyikan lagu tersebut..


Kenapa Ayesha terkejut tengok video tu?
Sebab Ayesha tengok Hanie Soraya ni macam muda sangat lagi..
Tapi suara dia sangat matang..
Korang rasa macam mana?

Wordless Wednesday@WW#21

Assalamualaikum..




Huwwaaa!! Saya tak suka awak!!
Saya nak kurus raya tahun ni!!

Friday, April 4, 2014

Insaf Bila Dengar Lagu Ni

Assalamualaikum



Saat tiba nafas di ujung hela
Mata tinggi tak sanggup bicara
Mulut terkunci tanpa suara

Bila tiba saat berganti dunia
Alam yang sangat jauh berbeda
Siapkah kita menjawab semua
Pertanyaan

Bila nafas akhir berhenti sudah
Jatung hatipun tak berdaya
Hanya menangis tanpa suara

Mati tak bisa untuk kau hindari
Tak mungkin bisa engkau lari
Ajalmu pasti menghampiri

Mati tinggal menunggu saat nanti
Kemana kita bisa lari
Kita pastikan mengalami
Mati

Mati tak bisa untuk kau hindari
Tak mungkin bisa engkau lari
Ajalmu pasti menghampiri

Mati tinggal menunggu saat nanti
Kemana kita bisa lari
Kita pastikan mengalami
Mati