Thursday, December 31, 2015

GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID

Assalamualaikum..

Klik banner untuk sertai giveaway

Jom kita sama-sama meriahkan Giveaway ni. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. DianaRashid dan The Baby Store adalah penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.

Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama

Sebuah Kedai Bayi Online yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti Tommee Tippee, Philips Avent, Quinny Baby Stroller, Halford Baby Stroller, AldoHauck Baby Stroller, Umma Lacto, Ummie Milky Rich, Mamom, EveLove Breastpump, ScratchMeNot, Susu Kambing Wildan, Sparco Car Seat, Baby Ultra Hannah Baby Wrap, Koopers, Freemie, Minyak Kelapa Dara D'Aura, Gugu Swaddle Pod, Tropika Baby Herbal Cream, Maxi-Cosi dan banyak lagi.

Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran.

Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.

SENARAI HADIAH PEMENANG

*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama

*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua

*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga

*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)



*sila klik untuk syarat2 penyertaan



- Tarikh tutup pada 31 Januari 2016 jam 11.59 malam.


- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.

Semoga berjaya semua..

Thursday, November 26, 2015

Fesyen Hijab Terkini Selebriti

Bercakap tentang fesyen hijab terkini, pasti ramai wanita terutama yang berkerjaya sering tercari-cari fesyen hijab terkini untuk digayakan ke tempat kerja.  Tidak ketinggalan juga wanita yang bergelar surirumah, fesyen hijab terkini gaya selebriti antara salah satu fesyen yang menjadi ikutan.

Kita mungkin sedar bahawa selebriti tanah air kini semakin ramai yang tampil bertudung.  Malah ada antara mereka yang mula mengeluarkan koleksi tudung dengan jenama sendiri.  Antara selebriti-selebriti yang mempunyai jenama tudung yang mendapat sambutan ramai adalah Neelofa, Datin Norjuma, Yuna, Emma Maembong dan ramai lagi.  Setiap selebriti menampilkan fesyen hijab terkini dengan rekaan yang unik dan lain daripada yang lain.

 

Bagi si cantik Neelofa, rekaan tudung instant shawl yang diperkenalkan oleh beliau telah mencetus fenomena luar biasa sekitar awal tahun lalu.  Kemunculan rekaan instant shawl yang ditawarkan semakin digemari oleh rata-rata kaum wanita kerana menjimatkan masa tetapi masih mengekalkan gaya trendy dan amat praktikal untuk digayakan.

 

Kehadiran koleksi tudung bawal yang dibawakan oleh Datin Norjuma pula tidak kurang hebatnya apabila mendapat perhatian yang amat memberangsangkan daripada penggemar tudung bawal sendiri.  Tudung bawal ini bukan sahaja selesa dipakai, malah boleh ditemui dalam pelbagai pilihan menarik!

 

Siapa yang tidak kenal dengan penyanyi yang cukup berbakat ini?  Walaupun jauh merantau di Amerika Syarikat, Yuna giat mempromosikan butik pakaian beliau iaitu November Culture yang kini beroperasi di Subang Jaya.  Anda gemar pemakaian hijab gaya turban?  Kunjungi butik November Culture ini, dan nikmati sendiri pengalaman di butik ini dan temui juga aneka pilihan shawl yang lain.

Wednesday, November 25, 2015

WW#47 Masakan Isteri

Assalamualaikum..


Sejak-sejak berumahtangga ni, rasa seronok pulak bila suami makan bertambah atau minta ulang masak menu yang kita masak..
Itu tandanya dia suka..hehe

Nota kaki: Simptom mak-mak bila dah datang..

Monday, November 23, 2015

Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Ramai dah mencuba Thai Red Tea & Thai Green Tea yang sudah menjadi viral di media social. Rata rata mengatakan keduanya lebih kaw dan lebih sedap. Dried Roselle Tea katanya boleh menurunkan berat badan. Boleh diminum panas atau sejuk. Bancuhan sejuk lebih sedap! Kalau nak rasa kesedapan Thai Red & Thai Green Tea ataupun Dried Roselle Tea ni, jemput sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine. Mana tahu ada rezeki nak rasa salah satu darinya.
Khasiat Dried Roselle Tea
Tinggi kandungan vitamin C & antioksida mencegah penyakit yang berkaitan dengan jantung.
Meningkatkan sistem imun & memberi perlindungan dari radikal bebas.
Baik untuk kecantikkan kulit.
Melancarkan sistem penghadaman & membantu penurunan berat badan.
Meredakan panas badan.
Memutihkan kulit
Mengurangkan kolestrol
Mengekalkan badan yang sihat
Klik banner untuk sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Syarat ² Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Like Fanpage Blog Azhafizah
Follow Blog 
www.azhafizah.com | nadinesblog.blogspot.my

Follow  Google +
 Nadine Jamal

Follow Instagram
 azhafizahmdnornadines.hutndrajamal 

2. Buat 1 entry bertajuk : Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine
3. Copy dan paste code yang telah disediakan di dalam ruangan HTML entry.
4. Publish dan Tinggalkan link entry  & email di ruangan komen entry Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Tempoh Giveaway : 23 November 2015 10:00am- 7 December 2015 11:59pm

Hadiah
1 pek Thai Red Tea x 1 Pemenang
 1 pek Thai Green Tea x 1 Pemenang
1 Jar Dried Roselle tea x 1 Pemenang

Pemenang akan dipilih melalui random picker dan keputusan giveaway akan diumumkan pada 8 December 2015. 

Friday, November 20, 2015

Jualan Akhir Tahun Celebritylass 2015

Assalamualaikum..

Promosi Berakhir 31hb Disember 2015

Promosi Jualan Akhir Tahun :

1. BELI 1 BOTOL CL 50ml 
    PERCUMA 1 BOTOL CL 5ml
    RM75 SM / RM 85 SS 
    PERCUMA POS 
    ★ JIMAT RM 15

2. BELI 2 BOTOL CL 50ml 
    RM140 SM / RM 150 SS 
    PERCUMA POS 
    PERCUMA HADIAH 
    ★ JIMAT RM 30

3. BELI 3 BOTOL CL 5ML 
    RM50 SM / RM 55 SS 
    ★ Sah untuk pembelian online sahaja (barang akan dipos)
    ★ RM45 jika ambil sendiri di Seksyen 9 atau Seksyen 24 Shah Alam

Whatsapp/Telegram saya di 0172150950 :)

8th Anniversary GiveAway!

Assalamualaikum..


Tarikh tamat 25hb November 2015

Nota kaki : Harap-harap ada jodoh dan rezeki dengan giveaway kali ni ^_^

Tuesday, November 3, 2015

Anda Tidak Amanah!

Assalamualaikum..


Saya tertanya-tanya..
Siapa ye yang buat macam ni?
Anda tak amanah dengan tanggungjawab yg diberi oleh HQ..
Mungkin anda dah lama, mungkin anda stokis..
Tapi jika begini, bukan sahaja akan membunuh kami peniaga-peniaga kecil
Tapi juga membunuh keberadaan pasaran Celebritylass..
Jujurlah dengan amanah yang diberi..

Untuk pengetahuan pembaca, pihak HQ kami tiada membuat sebarang promosi sebegini pada masa ini..
Dan sekiranya anda ada terjumpa sesiapa yang menjual seperti ini harap dapat laporkan pada HQ kami..
Bantu peniaga tersebut agar jadi jujur dan amanah..

Bukan kerana dengki atau takut..
Sebab saya yakin rezeki tu pasti ada dan takkan salah alamat..
Tapi banyak kesan buruknya di masa akan datang pada orang lain

Sekian sahaja tazkirah dan luahan hati saya hari ni..

.

Anda ada masalah bau badan yang ketara?
Tak mampu bertahan lagi?
Jom dapatkan konsultasi secara percuma daripada saya bagaimana anda boleh bebaskan bau badan anda dengan Celebritylass, cecair biru ajaib..
Telah diuji selama 2 tahun sebelum dipasarkan, in shaa Allah telah ramai berjaya hilangkan bau badan dengan cecair biru ajaib ini :)
Boleh Whatsapp/Telegram saya di 0172150950

Tuesday, October 20, 2015

Dah Bergelar Puan??

Assalamualaikum..

'Aku terima nikahnya Nursyazwani binti Masduki dengan maskahwin 300 ringgit tunai..'

Alhamdulillah, dengan sekali lafaz..
Diijabkabulkan oleh ayah kandung sendiri..
Pada 9hb Oktober 2015 bersamaan 25 Zulhijjah 1436H
Saya sah bergelar isteri kepada Mohd Hafiz bin Zainuddin
Selepas 8 tahun berkenalan, bercinta dan bergaduh..
Akhirnya impian bersama untuk mendirikan rumahtangga tercapai juga..
Semoga ikatan perkahwinan yang dibina bahagia dan berkekalan hingga syurga..

'Sayang tak mampu berjanji untuk menjadi sempurna, kerana abang yang membuat sayang jadi sempurna..
Satu yang sayang harap, agar kita sama-sama saling melengkapi untuk membina masa depan kita hingga syurga..'

Nota kaki : gambar lain in shaa Allah next entry..gambar tak banyak sebab saya tiada OP, dan kebanyakan persiapan semuanya sendiri dengan dibantu oleh insan-insan kesayangan saya..

Friday, September 11, 2015

Giveway Women Desire By Intan

"Women Desire Giveaway!
Due Date 24 September 2015
Berita Baik buat Wanita yang PENTINGKAN Kecantikan Diri secara Dalaman & juga Luaran tentunya..... Kami di Intan Beauty Centre telah menganjurkan 1 Giveaway buat anda bermula dari 10th - 24th September 2015 ....


Hadiah yang kami tawarkan adalah seperti di bawah
Jom cuci mata sikit

5 x Pemenang Bertuah
FREE Combo Women Desire
Jom ramai-ramai kita join bagi memeriahkan lagi GIVEAWAY ini...

Ini merupakan 1st Giveaway ini dilancarkan oleh Intan Beauty Centre dan di sponser oleh Women Desire Kuala Lumpur

Terima kasih kepada Sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Intan Beauty Centre ini

Giveaway Chocolate Vochelle by dyan zakhi

Assalamualaikum..

Klik banner untuk sertai

Tamat : 13 September 2015 , 11.59pm (1 minggu shj)
Keputusan : 14 September 2015

Friday, August 14, 2015

Tips Memakai Celebritylass (Promo Raya Berakhir 30 Syawal)

Assalamualaikum..


Hari ni saya nak berkongsi tips memakai air biru magik ni..
Ramai yang dah jatuh hati dengan air biru ni tau..

TIPS PERTAMA 
Pastikan tangan dan tempat yang nak disapu CL betul² kering sebelum guna. 

TIPS KE-2 
HARUM MEWANGI BERSAMA CELEBRITYLASS
Pastikan juga "ladang serai" dibersihkan terlebih dahulu.


Saya juga nak kongsikan beberapa testimoni daripada pelanggan saya dan pelanggan ejen-ejen Celebritylass yang lain..






Anda nak cuba??
Promo raya kami bakal melabuhkan tirai pada esok hari iaitu 30 SYAWAL 1436H
Jadi pada anda yang ingin dapatkan
1 botol Celebritylass 50ml
PERCUMA 1 botol trial Celebritylass 5ml
PERCUMA Pos Laju
PERCUMA Hadiah misteri
Pada harga RM75sm/RM85ss (JIMAT RM25/SET)
Whatsapp
0172150950

Wednesday, August 12, 2015

Mungkin Pembawa (Thalassemia Minor)

Assalamualaikum..


Sebelum ni, tak pernah ambil tahu pun pasal Talasemia ni.  Selepas ambil Ujian HIV minggu lepas, masa tu kena ambil Ujian Talasemia ni sekali.  Alhamdulillah, tunang tiada masalah.  Tapi saya bermasalah kerana doktor sahkan melalui sampel darah yang diambil, saya mungkin adalah pembawa gen Talasemia.  Hari Khamis ni, 13/8/2015 saya dijadualkan oleh doktor untuk buat ujian saringan Talasemia.  Kalau betul saya pembawa, ahli keluarga yang lain mungkin kena jalani ujian saringan juga kerana Talasemia ni adalah penyakit baka keturunan yang mungkin diwarisi daripada ibu bapa kita.

*Lepas jumpa doktor, masuk kereta terus menangis depan tunang.  Tiba-tiba rasa macam diri lemah..haha, macam drama tak?huuu...takut jugak lah sebab tak berapa tahu apa itu Talasemia.

APAKAH TALASEMIA?

Talasemia (bahasa Inggeris: Thalassemia) adalah penyakit kecacatan darah. Talasemia merupakan keadaan yang diwarisi, iaitu diwariskan dari keluarga kepada anak. Kecacatan gen menyebabkan hemoglobin dalam sel darah merah menjadi tidak normal. Mereka yang mempunyai penyakit Talasemia tidak dapat menghasilkan hemoglobin yang mencukupi dalam darah mereka. Hemoglobin adalah bahagian sel darah merah yang mengangkut oksigen daripada paru-paru keseluruh tubuh. Semua tisu tubuh manusia memerlukan oksigen. Akibat kekurangan sel darah merah yang normal akan menyebabkan pesakit kelihatan pucat kerana paras hemoglobin (Hb) yang rendah (anemia).

Sel darah merah bertugas membekalkan oksigen kepada tisu dalam badan manusia. Kekurangan sel darah merah bagi membekalkan oksigen akan mengakibatkan pesakit talasemia berasa lesu, tidak bermaya, dan mungkin sesak nafas sekiranya paras hemoglobin semakin menurun.

Mereka yang mengidap Talasemia tidak mampu membekalkan seluruh sel tubuh mereka denga bekalan oksigen yang mencukupi akibat kekurangan hemoglobin dalam sel darah merah. Tisu yang ketiadaan oksigen gagal berfungsi dengan baik. Dengan itu tubuh mereka menjadi lemah, gagal berkembang dengan baik, dan mereka boleh menjadi sakit teruk.

Pesakit Talasemia biasanya mempunyai paras hemoglobin yang rendah iaitu kurang daripada 10g/dl. Mereka yang mengidap Talasemia mempunyai kelebihan melawan penyakit Malaria. Rujukan


Maklumat lanjut mengenai Talasemia klik sini


Nota kaki : Nebes pulak nak ambil darah lagi..dah la jarum suntik tu boleh tahan menyeramkan..huhu

Wednesday, August 5, 2015

Friday, July 31, 2015

RAHSIA UNCLE CHINESE KEKALKAN BISNES

Assalamualaikum..

Lama tak bersiaran di sini..haish
Nak kata sibuk sangat tu tak de lah pulak
Tapi kadang-kadang buntu nak update apa..
Anyway, saya nak kongsi satu kisah tentang sedekah yang saya baca dengan anda semua hari ni..
Semoga bermanfaat buat kita ^_^


Jarang kita jumpa cina yang ceritakan bagaimana mereka boleh sustain bisnes meraka.

Petang tadi dalam pukul 3PM, saya ke kedai cina. Niatnya nak beli satu barang. Tiba-tiba saya ternampak uncle tu sembang pasal SEDEKAH dekat anak dia. Tak faham pun sebenarnye bahasa cina, dapat tangkap perkataan sedekah je. Saya panggil beliau Uncle Teck.

Apa lagi terus dengan muka tak malu, tanya uncle teck

SM: uncle, tadi saya dengar sedekah? betul?uncle sedekah juga?

UNCLE TECK: ohh ya, sedekah sikit-sikit saja, kita kena sentiasa GIVING baru sentiasa RECEIVING.

SM: Uncle selalu ke GIVING? (Cuba korek lagi)

UNCLE TECK: Setiap hari, sebelum mula bisnes, kena bagi orang makan dulu. Bulan Ramadhan haritu saya sponsor majlis buka puasa 20 hari kat masjid.

SM: GULPP. Terdiam.

UNCLE TECK: Saya percaya kalau kita bagi lebih, dapat lebih. Dalam Islam pun ada ajar kan? Manyak bagi sedekah, marketing pun tak perlu buat dah. Hasil GIVING lagi banyak. Kos marketing saya 3% saja setiap bulan

Sembang punya sembang, nak beli sabun satu tambah lagi ubat gigi dan cookies. Situ dah nampak dah hasil sharing uncle teck terus terbeli benda lain dari 1 benda. Mungkin tak semua cina GIVING tapi ini boleh dijadikan pengajaran.

Mereka boleh sponsor majlis buka puasa 20hari kott.


Nota kaki: bila baca kisah macam ni, rasa tertampar muka tu..pedihnya..huhu

Tuesday, June 30, 2015

CELEBRITYLASS - Promo Pack Raya

Assalamulaikum


Berbaloi ke CelebrityLass™ ni untuk anda?
Berbaloi ke RM75 = 50ml tahan sampai 90 hari?
Berbaloi ke siap boleh berkongsi 1 keluarga CL ni?
Berbaloi ke badan yang selalu bau masam bila berpeluh dah takde bau masam ?
Berbaloi ke rasa yakin bila berada disekeliling orang ramai?
So .. Berbaloi ke CelebrityLass ni?

Dengan Celebritylass 24 jam anda bebas bau badan
✔️Bersifat antiseptik
✔️Bersifat bebas bau
✔️Berkesan sepantas 3 saat .

Bersempena bulan puasa ni ada PROMOSI HEBAT

PROMOSI HARI RAYA!!
DENGAN SETIAP PEMBELIAN SATU (1) CL 50ml

Anda akan : ◆ JIMAT RM 25 ◆ PERCUMA SATU (1) CL 5ml ◆ PERCUMA Kos Penghantaran ◆ PERCUMA Buku Mini MMR (Terhad) ◆ PERCUMA Hadiah Istimewa 

*Harga bagi Sabah/Sarawak adalah berbeza

Hubungi Consultant CelebrityLass CLteamChomel
Kami berada di Malaysia dan juga di Brunei

Atau 

WhatsApp <CLRAYA> ke 0172150950


Nota kaki : Jom follow @celebritylass_waniemasduki

Wednesday, June 24, 2015

It's My Birthday!!!

Assalamualaikum..



Buka google pagi tadi dapat kek..
Buka facebook, berderet ucapan selamat hari lahir..
Dalam group whatsapp yang ada hampir lebih 10 group tu pun berderet mesej masuk..hehe
Walaupun tahun ni ulangtahun kelahiran dalam bulan puasa, tapi saya gembira sebab ramai sangat yang tolong mendoakan saya harini..
Murah rezeki, panjang umur, dipermudahkan urusan, cepat kahwin..haha

Saya berkongsi bulan kelahiran dengan ramai orang yang saya kenal, ahli keluarga, kawan-kawan sekolah dan juga yang saya kenal dari medium laman sosial..
Tapi yang paling istimewa, saya berkongsi bulan kelahiran dengan tunang dan juga adik-adik saya..

Terima kasih semua, anda telah menceriakan hari saya ^_^

Nota kaki: Tahun ni sambut hari lahir semua ala kadar je, ikat perut sikit untuk hari bahagia..muehehe

Thursday, June 11, 2015

Contest Saya Nak Hadiah By Syahirah Valiant

Assalamualaikum..



Tarikh Tamat : 12 Jun 2015

Nota kaki : Lebih 20 orang pemenang dicari!!!sebelum tamat ni, join dulu..mungkin ada rezeki..

Wednesday, June 3, 2015

Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com

Assalamulaikum..

giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom
Klik banner untuk join

Tamat pada 26 Jun 2015 jam 11:59PM

Nota kaki: 13 orang pemenang dicari..hadiah pun best2, jom join dulu ^_^

Friday, May 29, 2015

Wednesday, May 27, 2015

WW#44 Perginya Seorang Mentor

Assalamualaikum..

Tak pasti dalam suratkhabar hari apa..
Dah lima hari berlalu pergi..
Semoga rohnya tenang disana..
Al-Fatihah

Wednesday, May 20, 2015

CelebrityLass : Musuh Bau Badan

Assalamualaikum..

Pengenalan

Apa itu "CelebrityLass" ?

CelebrityLass adalah satu produk yang mampu hilangkan bau badan sepantas 3 saat dan kekal bebas bau selama 24 jam. 

Apakah Bahan Dalam CelebrityLass?

Bahan asas dalam pembuatan CELEBRITYLASS MASTER ODOURLESS terdiri daripada bahan berkualiti Premium. Antara bahan-bahannya  adalah Premium Ekstraxt Rosa Gigantean, Tutsi, Air Suling serta Aluminium Potassium Sulphate.  Kesemua bahan-bahan ini halal dan 100% selamat. 

CELEBRITYLASS MASTER ODOURLESS adalah keluaran 100% Bumiputera Muslim.



Cara Penggunaan

Hilangkan bau badan dalam 3 saat dengan 3 langkah mudah:
1. Titiskan pada tangan
2. Sapukan pada bahagian berbau *ketiak, leher, bahagian badang yang berlipat dan selalu berpeluh
3. Hilang bau sepantas 3 saat

Testimoni daripada pengguna

Pelajar sekolah

Kerja luar seharian

Wanita mengandung

Walaupun berpeluh, bau badan tiada

Ahli sukan

Selamat tinggal deodorant!!

Untuk lihat lebih banyak testimoni, boleh follow instagram @master_odourlessbycl atau whatsapp saya di 0172150950

Saya nak beri 1 Celebrity Lass percuma untuk follower bertuah saya..jika mendapat sambutan yang menggalakkan, hadiah mungkin akan bertambah..jom follow @master_odourlessbycl sekarang!!