Monday, November 10, 2014

Persiapan Satu Persatu

Assalamualaikum..

Ingat nak tunjuk gambar yang berwarna tadi..
Tapi macam tak bagi je, sebab bila upload gambar senget ke kanan lah, ke kiri lah..kih3
So, bagi tengok gambar yang ni dulu lah yea..
Persiapan baru berapa percent je..

Hari Sabtu lepas dah pergi GM Klang dengan kawan ofis..
Dialah peneman setia ke mana-mana..haha
Dan kaki melayan perangai gila-gila ni jugak..
Sama-sama gila-gila perangai..
Saya tak bawak bakal tunang sebab dia men-jungle tracking kan dirinya ke Janda Baik..
Lepas tu, balik mengadu sakit badan..
Mana mahunya kalau dah lama tak meredah hutan, nak terus terjah aje..
Patutnya warm up lah dulu..

Sampai GM Klang pun dah lepas Zuhur..
Pergh, perempuan bila dah jumpa GM ni rasa tak nak balik pun ada..
Dekat tingkat bawah dapat cari lace dan pearl untuk baju..
Saya beli pearl biasa je, satu ikatan macam tasbih tu RM3..
Kalau beli 12 utas, korang boleh dapat RM1.50 satu utas..
Saya tak pasti murah atau mahal, tapi ok kot?
Lupa, saya beli bunga jugak untuk tambah dekat bahagian tangan tu nanti..

Niat di hati nak cari dulang hantaran sekali..
Alhamdulillah, dah petang dan dah sampai tingkat 5 baru lah jumpa dulang hantaran nya..
Sory, gambar dan cerita pasal dulang dalam entri akan datang yea..
Tak sempat nak ambik gambar lagi..

Pada saya, kalau yang tinggal di sekitar Klang atau Shah Alam lebih baik pergi GM Klang ni aje..
Tempat letak kereta pun senang..
Kalau nak pergi ke KL, jika kebetulan mungkin ok lah kot..
Kalau saja-saja nak pergi, rasa macam tak berbaloi.. :-)

Yang ini shawl butterfly..
Maaf tak da gambar berkaler sebab aritu memang saja shoot warna macam ni..hehe
Shawl ni saya tak beli dekat GM, tapi saya tempah online..
RM40 je, material best sangat dan cantik..
Siap double layer lagi..
Cuma masalah sekarang, shawl ni saiz M..tapi saya rasa shawl ni sangat besar kat saya..
Over size yang sangat2, tak tau macam mana nak alter..
Kena tanya mak cik saya la nampaknya..

Persiapan lain?
Belum lagi, ada lah beberapa barang lagi yang belum beli dan prepare..
Sempat lah harapnya sebelum tarikh yang ditetapkan..huhu

Nota kaki : feeling nebes pulak tiba-tiba..