Tuesday, December 31, 2013

Halfmoon Wide Shawl

Assalamualaikum..


Yeayy!!
Akhirnya, halfmoon wide shawl saya sudah sampai
Jumpa orang jual wide shawl haflmoon halfmoon ni masa join satu GA aritu, owner adalah salah seorang penaja untuk GA tersebut..
Masa tengok gambar halfmoon ni dekat Instagram beliau, rase teruja nak beli..
Tapi masa tu hajat tak kesampaian lagi..
Tunjuk dekat sorang officemate, sebab tengok dia suka pakai halfmoon..
Dia berkenan, terus dia beli sebab nak try untuk match dengan baju nikah..
Bila tengok officemate dah beli dan pakai *dia kata, warna yang dia beli tak match dengan baju nikah..hehe
Mula lah jeles meluap-luap..haha

Kebetulan 27 - 28hb haritu, orang yang jual halfmoon ni buat sales..
ape dia??SALES???
Ladies memang tak boleh dengar perkataan SALES walaupun cuma RM2-3 ye dok..
Apetah lagi dia punya offer, beli 8 helai free 1 helai..
Tapi yang banyak2 tu bukan saya punya..hehe
Saya punya 1 je..
Yang lain2 tu mak, adik dan mak cik saya yang punya..hehe..
Nanti saya update rupa muka saya pakai shawl tu okeh..

Ladies yang nak beli dan tengok2 shawl halfmoon ni boleh singgah ke :
Facebook TudungHazieziz
atau menjengah ke Instagram => tudunghazieziz

P/s : Tahun baru, azam baru..sambil cuba nak tunaikan azam tahun ni yang tak tercapai..moh kita beramai-ramai turun Dataran bawah Shah Alam malam ni bagi memeriahkan Sambutan Tahun Baru Ambang 14 Selangorku

Monday, December 30, 2013

Oki Setiana Dewi - Wanita Syurga Bidadari Dunia



Keanggunan yang terpancar darimu muslimah
Ketegasan jiwamu perisai nan indah
Kau hadirkan pesona
Malu berbalut takwa
Laksana syurga di dunia

c/o
Keteguhan hatimu oh wanita muslimah
Keketunan dirimu yang terbingkai solehah
Perhiasan dunia tunduk pada Yang Kuasa
Sejukmu menenangkan jiwa..

Engkau wanita syurga bidadari dunia
Kehormatan kau jaga dengan penuh cinta

Engkau wanita syurga permata berharga
Bernilai indah dalam kesucian jiwa...

Sumber lirik


P/s : Jumpa lagu ni masa cari tutorial shawl tadi, pertama kali terdengar terasa satu perasaan yang zuppp!! tercarik dihati..sungguh terluka dengan diri sendiri..kejamnya rasa kat diri sendiri..

Monday, December 23, 2013

Far East - Menanti di Barzakh

Assalamualaikum..


Ku merintih, aku menangis,
Ku meratap, aku mengharap,
Ku meminta dihidupkan semula,
Agar dapat kembali ke dunia nyata

Perjalanan rohku,
Melengkapi sebuah kembara,
Singgah di rahim bonda,
Sebelum menjejak ke dunia,
Menanti di barzakh,
Sebelum berangkat ke mahsyar,
Diperhitung amalan,
Penentu syurga atau sebaliknya

Tanah yang basah berwarna merah,
Semerah mawar dan juga rindu,
Tujuh langkah pun baru berlalu,
Seusai talkin bernada syahdu,
Tenang dan damai di pusaraku,
Nisan batu menjadi tugu,
Namun tak siapa pun tahu resah penantianku

Terbangkitnya aku dari sebuah kematian,
Seakan ku dengari,
Tangis mereka yang ku tinggalkan,
Kehidupan disini bukan suatu khayalan,
Tetapi ia sebenar kejadian

Kembali oh kembali,
Kembalilah kedalam diri,
Sendirian sendiri,
Sendiri bertemankan sepi,
Hanya kain putih yang membaluti tubuhku,
Terbujur dan kaku,
Jasad didalam keranda kayu,

Ajal yang datang dibuka pintu,
Tiada siapa yang memberi tahu,
Tiada siapa pun dapat hindari,
Tiada siapa yang terkecuali,
Lemah jemari nafas terhenti,
Tidak tergambar sakitnya mati,
Cukup sekali tak sanggup untuk ku mengulangi

Jantung berdegup kencang,
Menantikan malaikat datang,
Menggigil ketakutan gelap pekat dipandangan,
Selama ini diceritakan,
Kini aku merasakan,
Di alam barzakh jasad dikebumikan


Ya Rabb, kerdilnya diriku jika dibandingkan dengan Kekuasaan-Mu..

Wednesday, December 18, 2013

Wordless Wednesday@WW#12

Assalamualaikum...

Worldless wordless dan jadi speechless ke jadi apa pun tak tau ni..




Tak pasti benar atau tak, sebab member kata mungkin motor yang direbutkan tu motor curi..
Kita pun tak dengar apa yang mereka cakap dalam rakaman CCTV tu..
Tapi kalau betul apa yang terjadi, memang betul2 kejam orang yang menyamun dan orang yang sekadar memerhati..



P/s : kalau Yang Ayesha ada kat situ, mungkin saya pun tak tau nak buat apa..tapi kalau sekadar duduk berpeluk tubuh memerhati apa yang berlaku, sangat2 tiada hati dan perasaan..

Tuesday, December 10, 2013

Hafiz feat Rossa - Salahkah

Assalamualaikum..


Dah lama tak post pasal lagu..
Lagu ni antara lagu terbaru yang saya suka dengar..
Layankan yerrr...



P/s : Sungguh aku berharap saat itu akan tiba Ya Rabb..satukan kami dalam keadaan yang baik dan direstui oleh kedua belah pihak..

Monday, December 9, 2013

Terima Kasih Atas Bantuan

Assalamualaikum..
Korang mesti biasa dengar CellAds kan??
Saya kira, sebulan lebih yang lalu..ada beberapa blogger yang saya follow mempromosikan tentang CellAds ni..
Yang Ayesha join sekaki jugak gunakan aplikasi CellAds ni..
Memang best..
Kalau korang aktif menerima panggilan dan mesej, aplikasi ni sesuai untuk korang..
Korang boleh kumpul poin dan tebus topup atau baucar2 lain yang disediakan..

Yang Ayesha baru tebus baucar KFC meal for two pada 26hb November yang lepas..
Mungkin ada sedikit masalah pada pengeposan, baucar tersebut belum tiba hingga harini..
Makanya, cuba lah bertanya pada pihak CellAds di Facebook beberapa hari lepas..
Mungkin disebabkan kekangan masa dan beberapa program yang melibatkan pihak CellAds atau mungkin masa hantar mesej tu waktu pejabat dorg dah habis..
Yang Ayesha dapat reply dari CellAds pagi tadi..

Kalau korang nak tau, korang boleh rujuk gambar kat bawah..



Makanya, Yang Ayesha sabar lagi menunggu untuk beberapa hari..
Harap2 dapatlah dalam masa terdekat ni..huhu

Apa?
Korang nak tau lebih lanjut tentang CellAds?
Boleh rujuk :
atau
Laman Web CellAds : http://www.cellads.net.my

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih

As-Salam


Top Referal 
Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D

Random
Cash RM50 x 5
Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu, Wan ComelMarqis Careno dan Iluvtour

Friday, December 6, 2013

SEGMEN : TEKA BILANGAN KUIH PUTRI AYU

Assalamualaikum..


Klik gambar untuk join..

Cantiknya kuih putri ayu ni..
Sila besarkan mata untuk mengira kawan2..;-)

Wednesday, December 4, 2013

Wordless Wednesday@WW#11

Assalamualaikum..


Rasulullah S.A.W bersabda “Subrun itu panas, jangan kamu gunakan sebagai pencuci perut, tapi pakailah sanna dan sanut kerana itu adalah ubat segala
penyakit kecuali mati”
(HR Tarmizi)

*Baru start consume teh ni hari ni, nanti kalau ok saya bagi testimoni untuk korang..~_^

Random Giveaway RM50 Tunai oleh HASRULHASSAN.COM

Assalamualaikum..


Klik banner untuk join

Hadiah wang tunai RM50

Tamat pada 15 Disember 2013

Tuesday, November 26, 2013

Hadiah Giveaway dari Red Delima

Assalamualaikum..
Super teruja harini..lepas lunch hour tadi, adik manis receptionist kat ofis saya hulurkan parcel..
Dah tau dah isi kandungannya sebab sejak dapat tau menang hadiah dari Red Delima aritu memang pesan kat dia, kalau ada parcel untuk saya tolong simpankan..
Akhirnya yang ditunggu2 sampai juga..hehe..
Memang teruja habis uols, sebab kita tak selalu bertuah macam orang lain..
Sekali sekala aje menang hadiah dari blog..
Jom kita tengok apa yang saya dapat hari ni k...:-)







Cantik sangat beg ni dan saiz dia pun comel..hehe..boleh lah bawak macam2 dalam ni kalau nak jalan2 macam naik Broga Hills lagi atau naik gunung..yea2 je kite ni kan..hoho


P/s : tak sabar nak rasmikan beg ni hari Sabtu ni..ada tournament bowling...~_^

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah

Assalamualaikum..


Klik banner untuk join..~_^


Segmen ni tamat pada 30 November 2013

First Giveaway by Eyda

Assalamualaikum..


Klik banner untuk join

Tamat pada 21/12/2013

Hadiah-hadiah untuk pemenang bertuah :

Satu bedak tanaka (saiz besar ) x 2 orang pemenang
Satu set (1 bedak tanaka (saiz kecil) + lips n eyes collagen + sheiheido mask ) x 3 orang pemenang
Topup rm 5 x 2 orang pemenang
Sehelai pashmina x 1 orang pemenang
Keronsang ekslusif x 1 orang pemenang

Monday, November 25, 2013

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Wednesday, November 20, 2013

Monday, November 18, 2013

Villa Nabila Trending di Twitter

Assalamualaikum..

Mesti korang dah baca macam-macam kisah pasal Villa Nabila ni dari bermacam-macam sumber kan hari ni?
Ianya rentetan daripada khabar angin yang mengatakan ada sekumpulan remaja seramai 23 orang yang hilang selepas mereka masuk ke vila tersebut..
Hari ni #VillaNabila menjadi perbualan hangat dan trending di Twitter terlalu banyak..
Pada mulanya Yang Ayesha nampak Abang Ben Ashaari  muatnaik gambar tentang kisah sekumpulan remaja terbabit di Facebook..tak sangka berita ni menjadi trends di Twitter..

Dari FB Santai Ben Ashaari


Dari carian trends saya di Twitter pagi tadi..

Terlalu banyak cerita mengenai kehilangan sekumpulan remaja tersebut..
Tapi yang pasti, PDRM telah mengesahkan hanya seorang sahaja remaja yang hilang..
Korang nak tahu cerita tentang remaja yang hilang di Villa Nabila ni?korang boleh ke link di bawah :





P/s : sorry lah korang, Yang Ayesha memang x kan copy apa2 gambar tentang Villa tersebut dari mana2 website sebab saya seriau dengan benda2 misteri ni..kalau korang nak tengok, korang klik lah link kat atas tu eh.. ^_^

PEMENANG GEMPAK GIVEAWAY RED DELIMA PART 2

Assalamualaikum..


Alhamdulillah, akhirnya ada rezeki untuk saya..
Terima kasih kepada penganjur dan tahniah kepada peserta lain yang juga telah berjaya dipilih..

Yang join contest tu, korang boleh semak nama pemenang dekat link bawah ni :


Friday, November 15, 2013

Scammers!!!!

Assalamualaikum..


Cuba korang baca..nampak tak?




Yang Ayesha dapat email ni dalam folder spam email google..
*Saya memang suka cek folder spam saya untuk padam semua email yang tak berkenaan..
Pada yang biasa menggunakan internet mungkin akan berhati-hati dan selidik dulu perkara ni..
Tapi agak-agak, macam mana dengan yang tak mahir dalam bab IT ni?
Huhu..
Tak dinafikan, saya selalu dapat email-email yang macam ni..
Tapi rasanya ni email paling tak boleh diterima oleh akal..









Inteam ft Nazrey Raihan - Kehidupan


Kesenangan yang datang
Tak akan selamanya
Begitulah selepas susah ada kesenangan
Seperti selepas malam datangnya siang
Oleh itu waktu senang jangan lupa daratan

Gunakan kesempatan untuk kebaikan
Sebelum segalanya terlepas dari genggaman
Kelak menyesal nanti tak berkesudahan
Apa guna sesalan hanya menekan jiwa

Jangan difikir derita akan berpanjangan
Kelak akan membawa putus asa pada tuhan
Ingatlah biasanya kabus tak berpanjangan
Setelah kabus berlalu pasti cerah kembali

Ujian adalah tarbiyah dari Allah
Apakah kita kan sabar ataupun sebaliknya
Kesenangan yang datang selepas kesusahan
Semuanya adalah nikmat dari tuhan

Wednesday, November 13, 2013

Tuesday, November 12, 2013

Simple Holiday Giveaway by SN

SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN
11 NOV - 6 DEC

 [  CLICK  BANNER TO JOIN  ]
_________________________________________________________________________________

SENARAI HADIAH 
SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN

     1.   Abaya Dubai material nida by Hasnur Haniim Collection's  x1

     2.   Dress Damia material chiffon ( full lining ) by Hasnur Haniim Collection's  x1
     3.   Sepasang Handsock by Hasnur Haniim Collection's  x1
     4.   Felt Craft by Jaja  x3
     5.   Tasbih Digital + Kompas by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop x5
     6.   Pensel box (lengkap alat tulis + pensel warna) by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop  x1
     7.   Pasmina turki saiz besar by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop  x1
     8.   Tudung turki bidang 50 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalaim SemuaShop  x1
     9.   Tudung turki bidang 60 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop  x1
   10.   Shawl by SoldOutScarves  x2
   11.   Lotion by Eymasu  x2
   12.   Layered Cardigan warna royal blue by NisAza Hijab  x1 *postage ditanggung pemenang*
   13.   Pashmina by Nur Illa  x3
   14.   2 Keychain by Saljiah Zafirah  x1
   15.   Button badge by Ain Rahman  x2
   16.   Cute notebook by Ain Rahman  x1
   17.   2 Unit Fridge Magnet by Nur Farahain  x2
   18.   Top Up RM 5 by Khalid Kyle  x2
   19.   Top Up RM 5 by Nor Nadia Syakila  x3
   20.   Top Up RM 5 by Siti Norhaziqah  x2
   21.   Top Up RM 5 by Nadia NK  x2







Friday, November 8, 2013

Tak Masuk Akal dan Tak Logik

Assalamualaikum

Ceritanya, semalam Yang Ayesha dapat call dari TM @ Telekom yang mengatakan ada buat permohonan transfer line atas nama seorang lelaki..
Sebenarnya, Yang Ayesha pernah dapat call dari TM ni beberapa bulan lepas..dalam pertengahan tahun..
Masa tu person incharge yang call tu kata pasal Streamyx juga atas nama yang sama..
Adalah jugak dalam 2-3 kali TM call masa tu..
Tapi Yang Ayesha cakap kat diorang mungkin insan berkenaan dah tak guna lagi nombor tu sebab Yang Ayesha baru saja beli nombor tu dalam bulan 7 tahun lepas..
Habis setakat itu..

Yang Ayesha ingat dah selesai perkara tu..
Tapi rupanya masih tak selesai lagi bila masih dapat call daripada TM petang semalam..
Nasib baik masih boleh kawal lagi rasa amarah tu, cuba bercakap sebaik mungkin..
Tak tahu lah lepas ni macam mana..

Persoalannya disini :
1. Saya guna nombor ni dah hampir setahun, tak kan lah begitu lama baru orang TM ambil tindakan?
*Ada orang kata, mungkin nombor orang tu hampir sama dengan saya..ya, mungkin..terlupa saya nak bertanya tentang nombor telefon orang tersebut
2. Setelah hampir beberapa bulan, masalah tersebut rupanya masih belum selesai.  Apakah orang TM terlalu lambat ambil tindakan?
3. Adakah pihak cawangan dan HQ tidak berkomunikasi antara satu sama lain?  Persoalan saya disini masih tentang kelewatan mereka mengambil tindakan setelah berbulan2.


Pendapat anda????

Monday, November 4, 2013

Tahniah PAHANG!!

Assalamualaikum..
Tahniah Pahang!!!!
Berjaya merangkul Juara Piala Malaysia 2013!
Akhirnya Misi 1992 berjaya dicapai..
Terngiang2 lagi suara sorakan penyokong Pahang bila bola akhirnya berjaya bolos gawang gol pihak lawan.









Walaupun baju salah tema, tapi layan tetap layan..huhu


Untuk penyokong Pahang, lagu ni untuk korang..sampai sekarang terngiang2 lagu ni kat telinga..



Akhir kata sebelum cuti ni

SALAM MA'AL HIJRAH DARI YANG AYESHA BUAT SEMUA UMMAT ISLAM SELURUH DUNIA..


Friday, November 1, 2013

Gempak Giveaway Red Delima Part 2





SENARAI HADIAH

1) Pakej percutian 3 hari dua malam ke Pulau Satang, Kuching Sarawak untuk 6 paks Sila rujuk https://www.facebook.com/pages/Satang-Island/148250631916611 untuk keterangan lanjut mengenai Pulau Satang..April hingga September sahaja ( HADIAH UTAMA)
2) Telekung x 5
3) Beg x 5
4) Selendang x 5
5) T-Shirt x 5

Wednesday, October 30, 2013

Wednesday, October 23, 2013

Giveaway Nando’s by Airis Arissa


Syarat-syaratnya :
1. Follow blog AIRIS dan ARISSA 
2. Tekan link SATU, DUA dan TIGA hingga habis
2. Buat entri bertajuk Giveaway Nando’s by Airis Arissa
3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI SAHAJA
5. Pemenang adalah berdasarkan Mr. Random

Hadiah: Voucher Nando's untuk x 4 pemenang

G.A DARI 23 OKTOBER 2013 HINGGA 31 OKTOBER 2013

GUDLUCK!!!



Giveaway Jom Menang


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
i) 1 set perfume bernilai RM120.00
ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida


TAMAT: 9 NOVEMBER 2013

Thursday, October 17, 2013

Nasi Goreng Bujang

Assalamualaikum
Hai korang..
saja nak kongsi ape Yang Ayesha sarapan pagi ni..
Bukan setakat sarapan je..boleh bawak ke tengah hari makannya..haha
Yang Ayesha bawak bekal sarapan pergi kerja hari ni

Tarrraaaaa...!!!!

Alkisahnye, semalam pergi pasar masa balik kerja
Beli Yong Tau Fu dengan Ayam Percik
Sampai rumah, cuma makan Yong Tau Fu saja..
Ayam Percik dah tak larat nak makan dah..
Jadinya, Yang Ayesha masak nasik..
Pagi tadi, buat nasik goreng..campurkan sekali Ayam Percik tu dalam nasik goreng..
Senang dan mudah..hehehe..
Sedap je rasa..janji cukup garam nya..cukup rasanya..

CONTEST LALELEI WORDROBE

Assalamualaikum

Kali ni, Yang Ayesha join contest yang dianjurkan oleh LALELEI WORDROBE

Yang nak join, boleh klik -> SINI

Tamat pada 21 Oktober 2013 dan pemenang akan diumumkan pada 22 Oktober 2013

Hadiah :

1st Prize : Gelang Tangan Mutiara Sabah Original



2nd Prize : Gelang Tangan Mutiara Sabah Blink Blink Original



3rd Prize : Brooch (Design Terkini) Mutiara Sabah Original


Wednesday, October 16, 2013

Tuesday, October 15, 2013

Gempak Giveaway Red Delima Di Nabilabiela.com



SENARAI HADIAH

Telekung solat x 3 
Beg x 3 
Selendang/Pashmina x 5 
T-Shirt x 10

Pemenang boleh pilih sendiri hadiah di  laman  www.reddelima.com  setiap satu di

Kategori 'Sleepwear.' 
Kategori 'Officewear'. 
 Kategori beg. 
 Kategori 'Accessories'. 
 Kategori 'Scarf."


Wednesday, October 9, 2013

1st Giveaway by Miss Fluffy


Assalamualaikum

Klik banner untuk join

Senarai hadiah :

1 x Set Wangian Mini Pack Scarf Perfume bernilai RM37
1 x Pallazo Pant
2 x Pashmina
1 x Set Pencuci Muka & Mask Daiso Japan
3 x 5 keping Shiseido Mask setiap seorang
2 x Topup RM5 setiap seorang

Tarikh tamat : 27 Oktober 2013

Ramlah Ram ft. Ana Syuhada - Takdir Cinta



Bukankah kau yang telah memilihku
Mengapa kau juga yang menyakiti aku
Dihati kaulah satu-satunya
Yang kucinta

Menanti diriku disini menanti
Dan kau hancurkan semua harapanku
Kau bersamanya dan aku korbannya
Tinggallah aku sendiri

Kau cipta kenangan indah
Kau berikan aku cinta
Kini kau hancurkan dengan tingkahmu

Mungkin ini memang takdirku
Kerna mencintai dirimu
Biarlah ku simpan rasa ini
Di dalam lara

Walau susah untukku melupakan
Detik-detik gelisah perpisahan
Kerna itulah akhir cerita cinta
Kau dan aku

Tidak sesekali kuingin memilikki
Cinta Dusta yang telah kau berikan
Jika aku tahu tak mungkin ku mahu
Kau bersamaku oh oh oh

Walau susah untukku melupakan
Detik-detik gelisah perpisahan
Kerna itulah akhir cerita cinta
Kau dan aku

Kini ku biarkan berlalu pergi

Sunday, October 6, 2013

GIVEAWAY ULANG TAHUN PERTAMA GREENAPRICOT

Assalamualaikum..

Klik banner untuk join

Tarikh tutup : 17 Oktober 2013

Hadiah : 

Tempat pertama : Sepasang Baju Kurung Pahang Cotton (Pemenang akan memilih sendiri corak kain(akan di beri beberapa pilihan kain ela) dan dijahit mengikut ukuran yang diberikan oleh pemenang) 

Tempat kedua : Sehelai gaun kanak-kanak. (English Cotton) (Pemenang akan diberi beberapa pilihan corak kain english cotton, dan dijahit mengikut saiz kanak-kanak yang diberi oleh pemenang.Umur dari 2-4 tahun)

Hadiah misteri : Top referral

Friday, October 4, 2013

Bikin Malu Campur Stress

Assalamualaikum..
Rasa-rasa harini lah hari paling kacau dalam hidup Yang Ayesha..
Huuwwwaaaaa...malunya...
Harini saya buat jalan sesak..
Saya buat orang lain bengang dengan saya dan kereta saya...
Ggggrrrrr....

Alkisah, nak dijadikan cerita..
Tengah hari tadi teruja nak keluar makan dengan sahabat baik..
Bukan selalu jumpa kan..malam ni dia sudah mahu pulang ke Pahang Darul Makmur, negeri tercintanya..
Temankan dia beli tiket bola kejap, malam ni perlawanan antara Pahang dan Selangor PKNS FC
Semangat berkobar-kobar minah ni..haha
Dah siap beli tiket, nak pergi makan ayam penyet kononnya..

Yang paling dekat dengan ofis saya, tentulah dekat seksyen 9 tuh..berdekatan Plaza Masalam
Seperti biasa, hari2 kawasan situ sentiasa penuh..
Berpusinglah saya mencari parking sampai depan Restoran Zam-Zam
Kawasan situ macam berbukit sikit..baru nak tekan minyak..
Tiba-tiba enjin kereta mati..oh no...
Kereta buat hal..apa dah jadi ni..panik3..
Nasib baik ada kawan kat sebelah..
Sumpah kalau tak de teman, benda pertama saya buat adalah menangis dulu..
Sebab saya dah biasa dimanjakan..semua benda ada orang tolong buat..ggrrrr

Disebabkan kawasan berbukit dan enjin dah mati, lupa nak free kan gear..
Terus tarik handbrake..takut kereta meluncur ke belakang..
Selama hampir sejam menunggu bantuan tiba..
Dan selama itu, saya buat jalan sesak dekat situ..
Dah lah panas..malu lagi..
Orang marah lagi..stressnya..

Masa enjin mati, 'dia' orang pertama saya carik..
Walaupun tau dia jauh, lambat nak sampai..
Call jugak..
Then katanya, sepupu dia yang akan datang..
Lepas tu baru ingat nak telefon member ofis..
Member pun dalam perjalanan ke ofis..
So, mintak tolong member datang jugak..
Member sampai dulu..
Dia masuk kereta, start enjin then kereta hidup..gggrrrr...
Masa tu lah saya menyumpah seranah kereta saya..
!@#$$#%^^&%#@
Hahhhh...
Rupanya, salah Yang Ayesha..
PERINGATAN
KERETA AUTO, BILA ENJIN MATI..SILA LETAK GEAR DALAM MODE 'P'
KEMUDIAN BARU START SEMULA ENJIN KERETA
ada paham???
Warrggghhhh...sungguh stress saya hari ini..

P/s : Rasa macam 'stupid' nya...tapi sahabat baik saya kata..'x pelah wei, aku pun tak tau jugak sebenarnya..'
Tapi masih teringat-ingat sampai sekarang..silap2 sampai bila-bila..errrggghhh
*Sumpah saya blank hari ni..

Duo Giveaway by Aliya & FD

Klik banner untuk join


Senarai Hadiah :
- Tudung Bawal Alisya & Shawl Alisya (top refferal blog aliya & FD )
- 1x Magic Inner Neck
- 5x Brooch & 5x Casing (2 hadiah untuk seorang pemenang )
- 3x Set Brooch Felt
- 5x Button Badge
- 1x Hadiah Misteri


TAMAT : 16 / 10 /2013

Thursday, October 3, 2013

MINI GIVEAWAY by T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 2

Assalamualaikum

Klik banner untuk join

Jom korang join GA ni..
Syarat dia mudah saja..

  • Yang beralamat di Malaysia Sahaja
  • Follow Blog T-shirt Mudah Terengganu
  • Like page T-shirt Mudah Terengganu 
  • Buat entry bertajuk " MINI GIVEAWAY by T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 2"

Tempoh GA :
29 - 03 OKTOBER 2013

Wednesday, October 2, 2013

Entah Yang Ke Berapa Kali Dah Ni

Assalamualaikum
Hari ni mungkin tak buat WW@Wordless Wednesday
Kalau ada cita-cita nak buat nanti baru saya buat..hehe
Jawapannya, memang tak buat WW arini..

Rasa-rasanya, kalau Yang Ayesha jadi duta kedai sate minang ni, mesti dah kaya..
Acah-acah mak enon je dah kaya..
Sebut nama mak enon, enon tu mak saya lah..
Tersedak-sedak nanti mak enon kat rumah..kehkehkeh..

Alkisahnya malam tadi den memecut kereta menuju ke Paya Jaras..
Tapi kali ni bukan 1 kereta..
Ada 2 buah kereta lagi ikut belakang..
Semuanya nak merasa keenakan sate minang yang selalu Yang Ayesha makan tu lah..

Sejak kenal sate minang ni..
Rasa2 nya dah ramai kawan-kawan yang saya bawak makan dekat sini..
Kawasan kampung je..murah dan sedap..
Sampai malam tadi pun dah pukul 9
Nasib baik bihun sup ada lagi..
Selalunya kalau sampai, mesti dah habis..
Rezeki mereka lah semalam dapat jugak merasa..


Selalunya mesti tak sempat snap pic, mesti dah abes baru perasan lupa ambik gambar sebelum sempat dimakan..hehe


Geng makan sate katanya..




 Bihun sup nak, sate pun tak tinggal..ada orang geleng kepala je tengok saya makan..
Haha, baru tau..







Pegi lapan orang semuanya, tapi lagi sorang tiada dalam ini gambar sebab dia jadi photographer..
TQ ashem saya..:-P