Wednesday, December 31, 2014

WW#36 E-Day

Assalamualaikum..

Yeay!!!gemuk dah tunang!!

Moment paling indah sebelum melangkah ke tahun baru..
Selamat menempuh tahun 2015 kawan2!!

Wednesday, December 24, 2014

Tebus EPoin Online Survey

Assalamualaikum..


Hehe..baru tebus, pertama kali..
Kita tunggu baucar tunai bulan depan tengok macam mana..

Friday, December 5, 2014

Lirik : Syam Kamarul - Selamaku Bernafas




Selagi jantungku berdetak di dalam tubuh
Aku kan menjaga cintamu di dalam hatiku
Selama bintang selalu ada di malam-malammu
Aku kan menjadi cahaya di dalam gelapmu

[chorus]
Andai dia tak bisa denganku
Aku relakan hidupku tanpa cinta, seumur hidupku
Tuhan ku harap sekali saja
Aku bisa mencintai dan dicinta, seumur hidupku

Dan ku berjanji
Seperti mentari yang menemani hari
Dan ku pastikan
Hidupmu tak akan pernah menangis kernaku

[repeat chorus]

Andai dia tak bisa denganku
ooo..ooo..oooo
Seumur hidupku
Tuhan ku harap sekali saja
ooo.. ooo.. ooo..

Seumur hidupku
Biar sekali saja

Thursday, December 4, 2014

Guna Apps Daisypath Untuk Blog

Assalamualaikum..


Dah lama berblog, baru sekarang guna apps ni..
Sebelum ni pernah berhasrat nak guna, tapi tangguhkan dulu..
Harini tiba-tiba rasa nak tambah apps ni dalam blog..
Kerana hati rasa bahagia sangat..haha..
Jangan marah...

Sejak-sejak nak bertunang ni, makin berseri-seri muka..
Budak ofis lah yang kata..hahaha
Haish, makin rasa bahagia kembang hati setaman pun ada..
Semoga berbahagia dan dipermudahkan segala urusannya yea cik wani..

Sebenarnya, sejak mak ayah jumpa bakal tunang serius rasa lega sangat..
Tak tau nak gambarkan macam mana..
Terima kasih mak dan ayah..

Nota kaki : sory lah korang kalau cerita asyik ulang-ulang je..sini jela tempat meluah perasaan..huhu

Wednesday, December 3, 2014

WW#35 BR1M

Assalamualaikum..


Walaupun dah tau mungkin ramai tengah update, tapi bila dah hampir selesai tiba-tiba jadi macam ni rasa bengang jugak kadang-kadang

Nota kaki : Kalau nak update online, dinasihatkan selepas waktu kerja jela dalam pukul 6.00 petang..confirm boleh update walaupun slow..harap bersabar

Monday, December 1, 2014

Counting Days

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, tarikh dah confirm..
Majlis akan berlangsung pada 27hb Disember ni..
Sepatutnya 28hb, tapi sebab beberapa hal yang tak dapat dielakkan majlis diawalkan sehari..

Bakal tunang kata nak beli cincin minggu depan..
Tup-tup petang semalam masa dekat rumah family saya, dia whatsapp
'Jom beli cincin..lambat tak dapat'
Walaweh, dia main ugut..siot je
'Kejap lah, tak siap apa lagi ni'
Dia balas
'That's not my problem'
Ini carik gaduh ni..geram je..
Mak gelak-gelak je..
Nasib baik lah rumah tak jauh kan dengan Shah Alam
Dan memang dah nak bersiap-siap balik Shah Alam pun..
Sesampainya di Shah Alam, sengih-sengih je dia dapat kenakan kita..
Sehari kalau tak mengenakan kita memang tak sah..

Disebabkan merisik disekalikan dengan majlis bertunang, kami beli dua bentuk cincin..

Cincin merisik..

Cincin bertunang..

'Tak nak yang ada batu ke?'
Kalau ikut memang suka yang ada diamond tu..
Cantik-cantik jugak..tapi yang simple tak ada..
Boleh kata semua diamond nampak besar..haha
Saya suka yang ringkas je..
Dan saya jenis yang lasak..risau tak terjaga cincin tu nanti..
Pertama kali carik cincin, saiz cincin untuk jari saya pun saya tak tau..
Saiz yang sesuai untuk jari saya adalah saiz 12..
Just nice, tak longgar dan tak ketat..
Tapi design untuk saiz 12 ni tak banyak..
Dua ni lah yang paling saya berkenan..
Total damage untuk cincin?
Rahsia..haha, kesian pun ada jugak dekat dia sebab kena keluar banyak duit..

Lepas beli cincin rasa macam-macam
Teruja bercampur nervous bercampur stress pun ada..
Ya Allah, kau permudahkan lah urusan kami..

Nota kaki : Semalam mak dengan ayah kata, kalau boleh nikah paling lewat selepas raya tahun depan..cepatkan lagi boleh tak?kahkahkah..gedik gila!!

Mencari Bahan Hantaran

Assalamualaikum..

Hari ni dah 1hb Disember..
Oh Disember, please be nice to me..
Dah tak sampai sebulan dah..
Tengah counting days sambil buat persiapan ni..
Sempat ke tak ni agaknya??
Cari bahan untuk hantaran pun masih terkial-kial lagi..
Adeh..capek deh pikirin..haha..


Dulang hantaran ni lah yang saya cerita dekat entri ni haritu
Ni je pun gambar dulang nya..tapi nak tulis entri punya payah..sorry
3 dulang dapat harga RM10
Saya beli 7 dulang..kalau terlebih hantaran nanti pandai2 lah..huhu
Lapik dia saya plan nak guna gabus tu je, buat stail bantal macam design hantaran zaman sekarang kan?
Kain nak lapik pun dah beli..
Harga polisterin tu RM2.90 satu..
Dapat harga RM2.50 tokey kedai bagi..
Pun saya beli 7 jugak..


Yess!! Dah siap balut polisterin untuk jadi alas hantaran..
Nasib baik mak tolong potong kain, nak harap saya memang ke laut..haha
Masa mula-mula nak balut ni jenuh jugak lah..
Hampir sejam masa diperlukan untuk balut satu polisterin..
Sampai terpaksa buka semula kain yg dah digam..
Lepas polisterin ketiga baru dapat tune macam mana nak balut jadi cantik..
Sedih tak?

 Untuk bunga hiasan, saya decide untuk buat bunga crepe je
Haha..bajet gila kau ni wani..


Gigih carik kertas crepe ni..
Mula-mula dapat cari dekat Seksyen 2, kedai stationery..
Memang agak-agak je pegi masa tu sebab kedai tu macam-macam kertas ada jual..
Memang ada tapi tak banyak pilihan warna dan agak mahal, 80 sen sekeping..
Sekeping kerta ni mampu buat dalam 4 kuntum bunga..
Tapi kalau korang buat saiz kecik lagi korang boleh dapat 8 kuntum bunga 1 helai..
Haha..saya main lipat2 je..
Bila kira-kira, ehh..kenapa macam boleh dapat banyak kuntum..
Dekat Seksyen 2 tu saya beli dua helai saja..
Warna pun main belasah je, warna hijau macam ni..


Pertama kali nak buatkan, so try and error lah jadinya..
Kali kedua saya cuba cari di Kedai CT Handicart Seksyen 18..
Gila teruja sebab banyak pilihan..
Tapi masih mendukacitakan sebab warna hijau turquoise yang saya nak tak ada..sedih!!
Tapi yang best dekat sini dapat kertas crepe dengan harga 50 sen je sekeping..
Gila murah!!!
Orang kedai tu cakap dekat saya
'Saya tau sini murah kan? Dekat luar ada yang jual 80 sen betul tak?'
Saya gelak jela, memang betul apa dia cakap
Yang lagi mahal pun ada..

So, lawatan kali kedua nanti nak bawak BFF saya cik Fadzlin..
Ada banyak lagi barang nak beli ni..huhu

Nota kaki : Semalam pergi beli cincin, nanti saya update dalam entri..siap kena ugut tau semalam..haih my bakal tunang..awak sangat nakal!!

Wednesday, November 26, 2014

Siri Pembersih Muka & Mekap PIXY

Assalamualaikum..


Alhamdulillah..
tercapai hajat saya nak dapat full set siri pembersih muka dan mekap jenama PIXY ni..


Pada mulanya sekadar suka-suka melawat FB page PIXY Malaysia selepas saya mendapat sample produk ini ketika membeli bedak refill jenama PIXY..
Saya telah menggunakan bedak PIXY sejak tahun 2008 sewaktu zaman belajar Diploma..
Haaa..lama tak??Lama kan??

Kenapa saya suka sangat bedak PIXY ni??
Masa tu zaman belajar kan..mana mampu beli bedak mahal-mahal..hihi
Dah tentulah saya guna bedak PIXY ni sebab ia murah dan boleh bertahan sehingga 2-3 bulan..
Lepas tu pulak bila pakai bedak ni mesti orang tegur..
'Kau pakai bedak apa ni?Nampak cantik je, tak ada tompok-tompok pun..'
Jadinya, sampai sekarang lah saya mampu bertahan dan setia dengan bedak PIXY ni walaupun ada jugak yang tanya, tak bosan ke?tak nak tukar ke?
Jawapannya memang tak lah sebab dah sesuai dengan kita..

Berbalik kepada cerita siri pembersih muka dan mekap ni..
Punca saya mencari FB page PIXY Malaysia ni kerana saya tertanya-tanya dan perasaan ingin tahu meluap-lupa dekat mana boleh dapatkan siri pembersih mekap ni sebab saya suka sangat PIXY Gentle & Moist Cleansing Lotion yang saya dapat tu..
Tak macam pembersih mekap lain yang berminyak..

Apa keistimewaan yang ada pada siri pembersih muka dan mekap PIXY ini??


5 Kelebihan Siri Pembersih Muka & Mekap PIXY

1. Madu asli untuk mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan ia lembut.
2. Formula bebas alkohol membersih dengan selamat tanpa meninggalkan kesan kering daripada alkohol kosmetik.
3. Formula tidak berminyak yang menyegarkan kulita tanpa rasa berminyak selepas membersih muka.
4. Diuji secara klinikal yang ianya selamat dan lembut untuk semua jenis kulit.
5. Terbukti secara klinikal yang ianya tidak mengeringkan kulit selepas pembersihan berulang kali.

Dan memang terbukti tak berminyak..
Saya dah guna Penanggal solekan dwi-lapisan tidak berminyak PIXY ni..
Nampak macam berminyak, tapi bila dah guna memang langsung tak terasa muka berminyak..
Yang lagi best, tak perlu tonyoh muka kuat2 dah *tonyoh??haha..ape2 jela..
Tuangkan cecair pada kapas muka dan letakkan pada mata selama 5-10 saat.
Kemudian lap maskara dan eyeliner sehingga bersih.
Mekap korang yang kalis air tu pun boleh ditanggalkan dalam beberapa saat je..

Apa lagi, jom dapatkan Siri Pembersih Muka dan Mekap PIXY di kedai berhampiran sekarang!!
^_^

OST Suamiku Encik Perfect 10 : Siti Nurhaliza ft. Cakra Khan - Seluruh Cinta

Assalamualaikum..



Lirik Seluruh Cinta

Menatap kepergian dirimu
Meratap menangis sedih tak tertahan
Terbaik saat bersama
Lewati masa terindah
Saat kau memeluk ku
Dalam p3lukan cinta

Kaulah seluruh cinta bagiku
Yang selalu menentramkan perasaanku
Diri mu akan selalu ada
Di sisiku selamanya

Kau bagaikan nafas ditubuhku
Yang sanggup menghidupkan segala gerak ku
Akan selalu memujamu
Hingga nanti kitakan bersama

Tak sanggup ku memikirnya lagi
Habis separuh nyawa ku tangisi mu
Tiada lagi bait terindah
Terdengar merdu terucap
Merayu menyanjungku tenangkan jiwa

Kaulah seluruh cinta bagiku
Yang selalu menentramkan perasaanku
Diri mu akan selalu ada
Disisiku selamamnya

Kau bagaikan nafas ditubuhku
Yang sanggup menghidupkan segala gerak ku
Akan selalu memuja mu
Hingga nanti kitakan bersama

Tiada cinta yang setulus cinta mu (cinta mu)
Tiada yang sanggup gantikan diri ku

Tiada rasa seindah kasih mu
Tiada yang mampu temani diri ku

Oh..oh

Kaulah seluruh cinta bagiku
Yang selalu menentramkan perasaanku
Diri mu akan selalu ada
Disisiku selamamnya

Oh..

Kau bagaikan nafas ditubuhku
Yang sanggup menghidupkan segala gerak ku
Ku kan selalu memuja mu
Hingga nanti kitakan bersama

Kau bagaikan nafas ditubuhku
Yang sanggup menghidupkan segala gerak ku
Ku kan selalu memuja mu
Hingga nanti kitakan bersama
Ku kan selalu memuja mu
Hingga nanti kitakan bersama

Sumber lirik

Friday, November 21, 2014

MANIS GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH

Assalamualaikum..

Klik banner untuk join ^_^

Saya nak hadiah : Avon True Color- Over Nature Makeup Pallete (eyeshadows & Blusher)

Wednesday, November 12, 2014

Wordless Wednesday@WW#34

Assalamualaikum..


Haha..belum kahwin.. *dalam proses menuju alam rumahtangga
Tapi dah berangan nak ada anak..nampak tak??

Monday, November 10, 2014

Persiapan Satu Persatu

Assalamualaikum..

Ingat nak tunjuk gambar yang berwarna tadi..
Tapi macam tak bagi je, sebab bila upload gambar senget ke kanan lah, ke kiri lah..kih3
So, bagi tengok gambar yang ni dulu lah yea..
Persiapan baru berapa percent je..

Hari Sabtu lepas dah pergi GM Klang dengan kawan ofis..
Dialah peneman setia ke mana-mana..haha
Dan kaki melayan perangai gila-gila ni jugak..
Sama-sama gila-gila perangai..
Saya tak bawak bakal tunang sebab dia men-jungle tracking kan dirinya ke Janda Baik..
Lepas tu, balik mengadu sakit badan..
Mana mahunya kalau dah lama tak meredah hutan, nak terus terjah aje..
Patutnya warm up lah dulu..

Sampai GM Klang pun dah lepas Zuhur..
Pergh, perempuan bila dah jumpa GM ni rasa tak nak balik pun ada..
Dekat tingkat bawah dapat cari lace dan pearl untuk baju..
Saya beli pearl biasa je, satu ikatan macam tasbih tu RM3..
Kalau beli 12 utas, korang boleh dapat RM1.50 satu utas..
Saya tak pasti murah atau mahal, tapi ok kot?
Lupa, saya beli bunga jugak untuk tambah dekat bahagian tangan tu nanti..

Niat di hati nak cari dulang hantaran sekali..
Alhamdulillah, dah petang dan dah sampai tingkat 5 baru lah jumpa dulang hantaran nya..
Sory, gambar dan cerita pasal dulang dalam entri akan datang yea..
Tak sempat nak ambik gambar lagi..

Pada saya, kalau yang tinggal di sekitar Klang atau Shah Alam lebih baik pergi GM Klang ni aje..
Tempat letak kereta pun senang..
Kalau nak pergi ke KL, jika kebetulan mungkin ok lah kot..
Kalau saja-saja nak pergi, rasa macam tak berbaloi.. :-)

Yang ini shawl butterfly..
Maaf tak da gambar berkaler sebab aritu memang saja shoot warna macam ni..hehe
Shawl ni saya tak beli dekat GM, tapi saya tempah online..
RM40 je, material best sangat dan cantik..
Siap double layer lagi..
Cuma masalah sekarang, shawl ni saiz M..tapi saya rasa shawl ni sangat besar kat saya..
Over size yang sangat2, tak tau macam mana nak alter..
Kena tanya mak cik saya la nampaknya..

Persiapan lain?
Belum lagi, ada lah beberapa barang lagi yang belum beli dan prepare..
Sempat lah harapnya sebelum tarikh yang ditetapkan..huhu

Nota kaki : feeling nebes pulak tiba-tiba..

Thursday, November 6, 2014

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4)

Haaa!

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman dah masuk edisi yang keempat..Macam biasa la GA ni dibuat sempena untuk memberi penghargaan utk korang yang still datang blog Sally walaupun tuan blog dia tgh sibuk bercuti...So, siapa nak souvenirs daripada Korea..? Hehehe...Kalau nak, sila la ikuti syarat-syarat dibawah ye...

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/11/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html



Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4).
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Uncle Random.org untuk pilih 5 orang blogger ye...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 6th November 2014 - 16th November 2014 (11.59 pm waktu Malaysia)

Kutitipkan Doa Buatmu..

Assalamualaikum..

Really miss u akak..

Semoga akak cepat sembuh..
Terasa berat mendengar dugaan yang menimpamu..
Hanya doa yang mampu kukirimkan semoga kau tabah menghadapi dugaan ini akak..

Nota kaki : Mood bersedih T_T

Wednesday, November 5, 2014

Satu Bulan Lagi..

Assalamualaikum..

Sumber google

Kata sepakat telah dicapai..*sepakat sangat..jenuh gak lah nak dapat
Tapi tarikh tak tetapkan lagi..
Yang pasti ada hanya lebih kurang sebulan lebih je lagi..
Sesak nafas rasa bila fikir..
Serius, sebab tak ada apa-apa preparation pun..
Semua ni secara mengejut..tak sangka berlaku agak pantas..
Bakal bergelar tunangan orang buat saya berdebar-debar..
Ikut rancangan asal kami berdua, tak payah tunang..
Tapi atas permintaan orang tua, majlis merisik dan tunang perlu diadakan..
*kata ayah, kita memang tak kisah..tapi duduk kampung, ada saja mulut yang berbicara nanti..
Rasanya majlis ni paling ringkas sebab pak cik - mak cik, atuk - nenek yang betul-betul dekat je yang akan hadir majlis ni nanti..
Itu pun rasa macam ramai jugak..
Tiada pelamin, tiada 'pengantin lelaki' *dilarang hadir sama sekali, cuma boleh tolong hantar family dia je..tu pun sampai pintu masuk kampung saya..
Haha, ini juga permintaan ayah..sebab ayah saya bukan orang zaman moden..
Dan saya berbesar hati perkenankan permintaan kecil ayah..
Semoga urusan kami dipermudahkan..
Aamiin.. ^_^

Nota kaki : hari ni kakak saya di ofis menjalani pembedahan (tebuk lubang diperut) kerana penyakit cyst yang dihadapi..saya harap sangat semoga urusan beliau dipermudahkan..

Tuesday, November 4, 2014

Pertama Kali Nak Cash Out 8Share

Assalamualaikum..

Tu dia..coming soon dapatlah ni..
Bertahun tunggu nak cash out..nampak tak?
Sebab tak rajin letak iklan, dan masih belajar lagi macam mana nak letak iklan 8share ni..huhu
Lepas ni kena usaha gigih..
Mana tau kot2 boleh tambah2 duit kawin..errrr..hehe ^_^



Nota kaki : Jom2!! Kongsi iklan dan anda dapat bayaran..daftar sekarang -->>> http://bit.ly/12o3ifU

Thursday, October 30, 2014

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI

Segmen: Anda Berasal Daripada Mana?



Assalamualaikum W.B.T

Yeah!!.. Hari ini Cik Yana dengan sukacitanya melancar satu segmen yang bertajuk Segmen : Anda Berasal Daripada Mana?. Segmen ini bertujuan untuk merapatkan lagi ukhwah antara blogger di seluruh Malaysia.. Segmen ini blogger baru ke blogger lama ke boleh join jangan malu-malu.. 

Syarat-syaratnya:

  • Pertama follow blog Cik Yana, Twitter Cik Yana, fanpage Cik Yana dan Instagram Cik Yana
  • Kedua, letak tajuk Segmen: Anda Berasal Daripada Mana?
  • Letakkan bendera asal negeri anda dan letakkan ayat Saya Orang........ 
  • Copy code dibawah dan paste kan dalam entri anda dan publish.
  • Segmen ini akan bermula pada hari ini 22 Oktober 2014 hingga 31 Disember 2014 pukul (11.59 PM).


 So apa lagi jom join ramai-ramai.. Ajak kawan-kawan korang.. 

Senang kan




Saya orang Selangor..
Lahir di Selangor, membesar juga di Selangor dan masih menetap di Selangor..
Anak jati Selangor lah kiranya..hehe ^_^

Movie : Big Hero 6

Assalamualaikum..



Gila comel kartun robot ni..
Bestnya kalau dapat pegi tengok..hehe
Filem ni arahan pengarah filem Frozen tau..
Agak2 ada can tak filem ni dapat box office macam Frozen?

Sedikit storyline/sinopsis filem ini :

Inspired by the Marvel comics of the same name, the CG-animated Big Hero 6 centers on a brilliant robotics prodigy, Hiro Hamada, who finds himself in the grips of a criminal plot that threatens to destroy the fast-paced, high-tech city of San Fransokyo. With the help of his closest companion—a robot named Baymax—Hiro joins forces with a reluctant team of first-time crime fighters on a mission to save their city.


Nota kaki : Hehe..ada can tak agaknya nak pegi tengok movie ni?

Wednesday, October 29, 2014

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Wordless Wednesday@WW#33

Assalamualaikum..


Ada projek coming soon nak buat..
Masih dalam proses..
Semoga Allah permudahkan jalan saya..aamiin ^_^


Tuesday, October 28, 2014

Sample Percuma Daripada PIXY Malaysia

Assalamualaikum..


Mesti tak percaya kan bila tengok video ni?
Hakikatnya memang betul ia semudah 1, 2, 3..
Menjimatkan masa..
Tak perlu lagi pencuci muka bila keluar ke mana-mana..

Mahu dapatkan sample percuma daripada PIXY Malaysia?
Boleh tinggalkan komen dan email anda di bawah..
Saya hanya mahu 10 orang untuk sample percuma ini..
Masih ada 8 kekosongan kepada yang berminat..



Monday, October 27, 2014

Peluang Memenangi Redmi 1S

Assalamualaikum..


Kempen WhoHAA Shout n Win kini kembali lagi.
5 buah handphone Redmi dan 15 pack Garden of Eden Double Skin Protection akan diberi kepada 20 orang ahli WhoHAA dengan jumlah referral yang tertinggi.
Anda juga boleh dapatkan sehingga 5,000 mata bonus apabila anda memperkenalkan lebih ramai rakan ke WhoHAA.

WhoHAA Referral Bonus!!!


Bermula 1 oktober 2014, rujuk 5 dan lebih ramai ahli baru dalam sebulan untuk mendapatkan hak Mata Bonus Referral! Lebih banyak anda mempromosikan tentang WhoHAA, lebih banyak Mata Bonus anda akan dapat!

20 ahli top referral untuk tempoh 3 bulan (Oktober 2014 - Dis 2014) akan memenangi hadiah-hadiah berikut:


Nota kaki : Jadi tunggu apa lagi!! Lebih ramai yang anda kenalkan dengan WhoHAA, lebih besar peluang untuk memenangi hadiah tersebut!!Jangan lepaskan peluang. Tertaluk pada terma & syarat.

Friday, October 24, 2014

Jumaat Yang...

Assalamualaikum..

Yeay!!pagi2 dah duofie dengan ini budak..
Dengan mata yang sembab sebab tak cukup tidur..
Dah lama tak jumpa, berborak sampai jam 4 pagi..
Dia sampai pun dah lewat pagi tadi..
Biasa lah, dah jumpa sesekali..
Mata tertutup, mulut bercakap..haha
Tapi nampak sangat muka tembam pagi ni..
Puas sudah pusingkan muka ke kanan dan ke kiri..
Tetap tak boleh sembunyi muka tu..kih3

Nampak style tak gambar ni?
Kih3..ni ambik guna instax mini 8 pagi tadi..
Akak ofis saya yang punya..
Gila legend kan gambar ni sebab nampak macam gambar lama..
Mungkin sebab setting kamera tu..
Yang tengah tu officemate kita orang, dah nak berhenti dah..
Last minggu depan..huhu..
So, ini lah gambar kenangan bagi kat dia..
Suka sangat gambar ni..

Nota kaki : nak kata hari ni Jumaat yang apa ya?agak kelam-kabut, agak sibuk..agak sunyi sebab ramai yang tak ada dekat ofis..hihi..yang pasti saya suka sebab besok boleh bermalas-malas di rumah..keh3

Thursday, October 23, 2014

Keluarga Saya Pergi Beraya

Assalamualaikum..

Selamat hari Deepavali..*macam dah lambat je buat ucapan ni..
Rasa meriah pulak Deepavali tahun ni..
Walaupun hujan lebat petang semalam sehingga lewat malam tadi rasanya..
Sambutan Deepavali tu nampak meriah..
Sebab bunyi bunga api tak henti-henti sehingga malam tadi..

Nak dijadikan cerita, semalam keluarga Ayesha pergi beraya ke rumah mak mentua mak cik Ayesha..
*Patut lah kelmarin mak tanya balik ke tak..hehe
Mak cik saya berkahwin dengan lelaki india beberapa tahun yang lalu..
Hanya suami mak cik Ayesha saja yang memeluk agama Islam dalam keluarganya jika tak silap..
Walaubagaimanapun, Alhamdulillah keluarga kami mempunyai hubungan baik dengan pihak sebelah sana..
Selagi tiada benda yang bercanggah dengan agama kita, apa salahnya hubungan yang ada dieratkan lagi..

Jom kita layan gambar keluarga Ayesha pergi beraya semalam..

Budak kecik ni memang suka menempek sebelah ayah :-P





Nampak tak benda bulat warna putih tu?
Nama dia yetlie..makan dengan kari..



Ini korang mesti biasa jumpa..
Tak sah kalau raya diorang tak ada marukku ni..



Sorang adik saya, sorang lagi sepupu..siapa lagi kacak?haha

Mereka bergambar bersama..
Yang duduk tengah-tengah tu nenek saya dan besan dia..
Yang belakang tu adik-beradik, mak cik saya dan mak saya..

This is my uncle..haha..ada muka hero hindustan tak?

Kalau dah berjumpa, macam ni lah..

Sekian sahaja cerita saya kali ni ^_^

Nota kaki : Ayesha tiada dalam ini gambar sebab tak balik pun semalam..setengah hari mengemas bilik sewaku..kalau rumah sendiri yang dikemas tak pe jugak kan..hehe * berangan lebih..semoga dipermudahkan..2 months to go for my e-day

Tuesday, October 21, 2014

Puting Beliung atau Ribut Kuat Di Pandamaran Klang

Assalamualaikum..

Ada yang kata bukan puting beliung, hanya sekadar ribut kuat..
Tapi setelah melihat video berdurasi 46 saat tadi, rasanya memang puting beliung..

Ini gambar-gambar yang saya dapat dari group whatsapp akibat daripada kejadian yang melanda sekitar Pandamaran Klang tadi..










Walaubagaimanapun, keadaan di beberapa tempat ketika ini masih lagi hujan lebat..
Jadi kepada yang berada dijalanraya atau diluar rumah sila berhati-hati..

Nota kaki : Sumber gambar adalah daripada whatsapp group saya :-)