Friday, May 2, 2014

Aktiviti 1hb Mei 2014

Assalamualaikum..

Semalam telah masuk 1hb Mei..bulan baru dalam Masihi dan juga bersamaan 1 Rejab dalam tahun Hijrah bagi kita Ummat Islam..
Macam biasa seperti setiap tahun, 1hb Mei merupakan hari cuti umum bagi kita di Malaysia..
Mesti ramai yang berjalan-jalan dan meluangkan masa bersama keluarga..
Aktiviti Ayesha bermula seawal 30hb April, malam selepas Maghrib..
Jumpa kawan-kawan sekolah menengah bertempat di Bukit Kapar sambil ber BBQ..
Memang best malam tu, tapi balik pun dah agak lewat..
Nasib baik mak dan ayah tak bising..hihi










Seronok bila dapat jumpa kawan-kawan
Tapi Ayesha tak boleh nak tunggu lama-lama sampai tengah malam..
Nanti raya dan lepas raya kita jumpa lagi dalam event yang lebih besar jika dipanjangkan umur dan diizinkan Alllah yea..

Itu malam punya cerita..
Besoknya pulak, ada projek lain..
Projek membasuh rumah pulak..huhu














Masa basuh lantai rumah tu, tak sempat ambik gambar sebab tangan basah..
Dah ayah basuh dengan asid..
So, telefon kena letak jauh2..haha
Bahagian ruang tamu ni dah part hampir akhir..
Masa ni dah petang, dah penat dah..
Tu ada bibik yang tukang mop lantai..
Haha, mati lah kalau dia tau ni..
Bahagian ruang tamu warna hijau petronas..
Bilik-bilik kami warna hijau lembut..tapi tak lembut sangat lah..
Toilet warna coklat..
Bahagian dapur warna coklat jugak..

Tak sempat lagi nak ambik gambar penuh rumah ni..
Besok nak balik kampung lagi, sesi pindah masuk semula barang pulak..
Huwwwaaa, penatnya berpindah randah ni kan..

Nota kaki : nanti kita update lagi yea..mana nak carik tilam murah ni??nanti2 lah beli katil, tunggu nak kahwin baru suruh bakal suami beli ek..hahaha..opss, cukup-cukup merapu